A Rókavári Saga utolsó fejezete

Ezúttal egy örömhírrel szeretnénk szolgálni: véget ért a több éves Rókavári Saga. 🙂

Emlékeztek még a Rókavári almokra? Rókavári Ropi, Rókavári Rudi, Rókavári Zsóka, stb. és a következő alomra, Rókavári Bese, Rókavári Borza, Velúr, Vihar és a tesóik?

Szombaton véget ért Rókavári Vicsorka minden Rókavári kölykök ősanyjának solymári pályafutása.

Több hónapnyi kutatás, felderítés, utánajárás, több hétnyi naponta többszöri beetetés eredménye ez. Pénteken úgy éreztük, itt az idő, kialakult az a kapcsolat a vad, 35 kg körüli szuka kutyával, amire hónapok, sőt évek óta várunk, itt az idő, mikor talán úgy meg tudjuk fogni, hogy nemcsak ráijesztünk, hogy kölykeivel együtt újra eltűnjön, hanem végre meg tudjuk fogni. Tudtuk, hogy itt a sedalin kevés, állatorvosunktól kapott speciális gyógyszer-kombinációval próbálkoztunk. Megkezdődött a több órányi feszült várakozás az erdő mélyén, vajon hatni fog a szer, vajon lesz elég időnk megtalálni sötétedés előtt?

Bár Vicsorka bizalmasabb lett, pár lépésre megközelített minket, ami az eddigi 30 méter után hatalmas előrelépés, de nem dőlt ki, a gyógyszer nem hozta meg a kívánt hatást. Gyorsan sötétedett, abba kellett hagynunk az akciót. Úgy gondoltuk, az egész délutáni zargatás elég stressz volt a kutyának, a következő akciót jövő hét elejére terveztük. Azonban a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szombat délután sikeresen kiszedte a rókalyukból a bekábult Vicsorkát, aki az Ürömi Menhelyre került.

A rókalyuk mélyén 5 gyönyörű, 8 hét körüli kiskutyát találtunk, akik egyelőre Ági vendégszeretetét élvezik. Szeretnénk köszönetet mondani a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak, a solymári Molnár Állatgyógyászatnak, a Duhajdombi Angyalkáknak és Dr Varga Noéminek a mentés során nyújtott segítségéért!

Lett egy Rókavári Csermely, egy Rókavári Cserfes, egy Rókavári Csenge: ők a krémszínűek, kislányok.

A fekete-fehérek fiúk: Rókavári Csombor és Rókavári Csalamádé  🙂

A képeiket itt nézhetitek meg.

A videókat itt nézhetitek meg: Rókavári videók

Rókavári Csalamádé (Csali) a félig kék, félig barna szemű szépség alig került ki a rókalyukból, márisrohanni kellett vele az állatorvoshoz. A mentéskor vettük észre, hogy szörcsögve veszi a levegőt, váladékozik az orra. Mivel fürdetéskor, bolhátlanításkor már vér folyt az orrából és elkezdett feldagadni a pofija, bevittük az egyetemre. Megállapították, hogy valamilyen traumás sérülés érhette, kapott szurit, antibiotikumot és Áginál a meleg szobában gyógyulgat. Neki van mit behoznia, mert valószínűleg a sérülés miatt az evéssel is gondjai lehettek, kisebb mint a tesói. Drukkoljatok neki, hogy gyorsan összeszedje magát!

A kölykök nagytestűek lesznek! Ivartalanítás, oltás után keresnek szerető gazdát!

Rajtuk kívül gazdakereső kölykök tömkelegével vagyunk ellátva: ha jól számolom összesen 29 kölyök. Csak kölyök! 🙁

A Baltazár, Gyöngyi és Bugár hármas,

A jegesmacik: HóLabda, ZúzMara és JégVirág

Farkaska, Blade, Tobi, Süni,

A Budaligeti kölykök,a beagle-keverék kölykök (ők annyira frissek, hogy még kép sem nagyon van róluk…), a hidegkúti hooligán csapat (akiknek már mindnek van jelöltje 🙂

A kölykökön túl a beragadtak: Colombo, Metal Hammer, Rumba, Rocky, Jean Valjean!, Netto, Nessa, Sali, stb………

Minden kölyköt és felnőttet elhelyezni, oltani, ivartalanítani, féreghajtani, szervezni, hozni – vinni……….

Segítsetek, vigyétek hírüket, szeretnénk őket legkésőbb december végéig, január elejéig szerető, felelős családba örökbe adni, hogy kicsit kevesebb kutyával tudjunk nekifutni az Új Évi őrületnek: a petárdás kutyáknak….

Ne feledjétek, már rendelhető a 2014-es Pilis-Budai naptár!

Részletekért kattintsatok ide.

 

Üdv, Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

2013.12.02.
Kérjük, segítsd munkánkat adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13
Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.
https://pilisbudaikutyasok.hu
piliskutya@gmail.com
30-944 2919

Fórumunk, ahol munkánkat követheted figyelemmel elolvasható itt.

Találkozzunk facebook oldalunkon is! Like!