1. Fuvarozási segítséget kérünk!
2. Tárgyi adományok gyűjtése
3. Plakátragasztó önkénteseket keresünk!
4. Hirdetési segítség, azaz segíts gazdára találni védenceinknek a neten keresztül!
5. Számítógépes munkára keresünk önkénteseket
6. Örökbefogadó napok szervezése
7. Egyéb önkéntes feladatok-munkák

 1. Fuvarozási segítséget kérünk! Van autód és segíteni szeretnél mentett kutyákon, cicákon? Itt a Neked való feladat! Iratkozz fel hírlevelünkre, jelentkezz a feladatra! Előzetes egyeztetés után 1-1 kutya állatorvoshoz szállítására keresünk lelkes önkénteseket! Szállító boxot, kísérő embert biztosítunk. Esetenként a végleges gazdihoz való fuvarozásban is segítséget kérünk!
 2. Tárgyi adományokat is megköszönünk! Amellett, hogy a panzió, az orvosi ellátás, az oltás, ivartalanítás, mikrochip pénzbe kerül emellett még mire van szüksége mentett cicáinknak, kutyáinknak?
  – kutyatáp: felnőtt, gyerek, senior, minőségi táp a legyengült, balesetes kutyáknak, konzerv, száraz táp, rágócsont, stb.
  – macskatáp: felnőtt és kölyök, száraz és konzerv alakban.
  – kutyaház
  – pokróc, takaró, törülköző
  – bálás szalma kutyaházbélelésre
  – póráz, hám, nyakörv, flexi póráz
  – etetőedények, táptartó dobozok
  – bolha, kullancs elleni spot on készítmények mindenféle méretben kutyák és macskák részére egyaránt, bolhanyakörvek, vitaminok
  – kutyafésű, kutyasampon, kölyökkutya sampon
  – szállító box, szobakennel
  – kutyapelenka
 3. Plakátragasztó önkénteseket keresünk! Ha Te is a Pilis környékén laksz, séta közben/hazafelé ballagva/kocogásként/biciklizve….
  Sok az elvesztett, még több a talált kutya a körzetünkben. Segíts nekik hazatalálni! Jelentkezz plakátragasztó önkéntes munkára a piliskutya@gmail.com email címen. Ha nincs lehetőséged, nyomtatva is tudunk adni kész plakátokat. Ezek kihelyezésére keresünk sportos/lelkes aktivistákat. Részletekért érdeklődj a 0630-944-29-19-es csapattelefonunkon!
 4. Hirdetési segítség, azaz segíts gazdára találni védenceinknek neten keresztül!Mivel nincsen menhelyünk, hanem ideiglenes befogadókkal és panziókkal dolgozunk nincs egy fix hely, ahol a kutyát örökbe fogadni kívánók megnézhetik a mindig aktuális gazdakereső kutyáinkat. Egyetlen hely, ahol minden gazdakereső védencünk megtekinthető az Internet. Miben segíthetsz otthonról a fotelból/unalmas munkahelyi perceidben/csak úgy, ha nincs más dolgod: az internetes hirdetések feladásában! Gazdit kereső kutyáinkat/cicáinkat a saját honlapunkon kívül számos internetes portálon, pl. expressz.hu oldalon is hirdetjük.Ha kedvet érzel segíteni és hirdetni kutyáinkat, jelentkezz a piliskutya@gmail.comemail címen! Így rendszeresen megkapod emailben a hirdetési szövegeket, képeket. Nagyon fontos munka ez, e nélkül lassan menne az örökbefogadás, ami a fő céljaink egyike. Válassz 1-1 kutyát vagy válassz ki egy szimpatikus oldalt, és foglalkozz azzal rendszeresen. Minél gyakrabban kerül fel egy kutya a hirdetettek közé legelőre, annál nagyobb az esélye, hogy felfigyelnek rá a kutyát kereső emberek.
 5. Számítógépes munkára keresünk önkénteseket! Számítógép-guruk, photo-shop guruk, figyelem! Honlapunk karbantartására, fejlesztésére keresünk segítőkész, hozzáértő önkénteseket!Ha értesz a honlapokhoz, szeretsz is babrálni rajtuk és még állatokon is szeretnél segíteni e tudományoddal, itt a helyed! Nagyon fontos, hogy a honlapunk mindig szép, ízléses, naprakész, jól kezelhető legyen. Így javulnak védenceink esélyei a gazdihoz jutásban, mivel egy igényes honlapról könnyebben választ az idelátogató.Ha jó a beszélőkéd, vagy szeretsz fogalmazni, szívesen látunk csapatunkban! Honlapunk folyamaton fejlesztéséhez sok ötletünk van még! Felelős állattartásról szóló cikkeket, gazdakereső jellemzéseket a kutyákról, szlogeneket írhatnál!  Ha kedvet érzel ilyen munkában néha, kampányszerűen, vagy állandó munkatársként részt venni, jelentkezz a piliskutya@gmail.com email címen.
 6. Légy részese Te is az állatvédelemnek!Örökbefogadó napok szervezése Tavasztól őszig szinte minden hétvégére jut egy -egy örökbefogadó nap. Ennek megszervezése, lebonyolítása igen sok munka… Sátor, asztal, rendezvényes dolgok szállítása, plakátkészítés – nyomtatás, örökbefogadó kendők varrása, a kutyák odaszállítása és aztán az egész visszafelé ugyanez.  Ha sokan csináljuk rövidebb idő alatt elkészülünk, és sokkal nagyobb móka.
 7. Egyéb önkéntes feladatok-munkák: bármivel, ha egy-egy mondatoddal, megnyilvánulásoddal kiállsz a mentett állatok mellett, máris jót tettél! Elhelyezhetsz az autódon kutyamentő matricát, terjesszük közösen a köztudatban, hogy kóbor állatok örökbefogadásával is lehet házi kedvencre szert tenni!Beszélgess az ivartalanítás fontosságáról azokkal a gazdikkal, akik nem kifejezetten tenyésztési célból tartanak kutyát-macskát! Az évi 1-2 alom kölyök sajnos felesleges. A menhelyek, sintértelepek dugig vannak a gazdára váró mindenféle színű-méretű-korú állattal. Nem ritka a fajtatiszta gazdikereső sem. Ne szaporítsuk azt, amiből amúgy is túlkínálat van!

  Ha lenne is jó helye a születendő kölyköknek, éljünk az alkalommal, töltsük fel a jó helyeket már megszületett szerencsétlen sorsú fajtársaikkal

  Figyeld lakóhelyedet, környékedet, tegyünk együtt egy jó kutyatartási kultúra kialakulásáért!