Bemutatkozik a csapat


A Pilis-Budai Kutyamentő Közhasznú Egyesület 2006 óta menti a térség (Csobánka-Tinnye-Piliscsaba-Pilisvörösvár-Pilisszentiván-Pilisborosjenő-Üröm-Külső Bécsi út-Hidegkút-Hűvösvölgy-Nagykovácsi-Remeteszőlős-Solymár) kóbor, sérült, bajba jutott vagy egyszerűen kidobott, kóbor kutyáit, macskáit. Formáljuk az állattartási szemléletet, népszerűsítjük a felelős állattartást.
Menhelyünk, fizetett alkalmazottaink nincsenek! Önkéntes munkát végzünk mindannyian, gondozásba vett állataink ideiglenes befogadó családoknál élnek gazdához kerülésig. Havi költségvetésünk kb. 400.000 Ft.
Térségünk rendezvényein rendszeresen tartunk örökbefogadó napokat, ahova mindenkit szeretettel várunk!
Célunk, hogy a felnövő generáció már másként tekintsen az állatokra, ezért gyerekeknek szóló interaktív előadásainkkal a környékbeli iskoláknak egyre gyakoribb vendégei vagyunk. Célunk továbbá a felelős állattartási kultúra népszerűsítése (mikrochipezés, a rendszeres oltások, ivartalanítás).

Eredményeink: 2006 óta több, mint 1500 kutyát mentettünk árokpartról, út széléről, lánc végéről, és ez a szám napról napra nő. A minőségi állatvédelmet hirdetjük: védenceink minden esetben mikrochippel, koruknak megfelelő oltási sorral, parazitamentesítve, ivartalanítva, szocializálva kerülnek gazdához, családlátogatás keretében. Minden védencünket személyesen kísérünk el új otthonába.
Köszönjük, ha gondoltok védenceinkre, mikor adótok 1%-áról nyilatkoztok!
1% adószámunk: 18001044-1-13

Csilla hívta életre a csapatot 2006-ban, ö az egyesület elnöke. Megható, találó írásaival, lélekből fakadó fotóival , és empátiájával, békítő képességével segíti kiegyensúlyozott működésünket. Mert mi is emberek vagyunk, problémákkal, hibákkal, még ha közös is a cél, kell valaki, aki összetart bennünket. Ő Csilla. Hogy mi történik, ha egy kiskutya egyedül sétálhat a forgalmas út szélén? Csusza tudja… Medence, fibula törés, majd gondozásba vétel, műtétek sora. Csusza mára mindezen túl van, gyógyultan felelős gazdához költözhet, aki nem hagyja, hogy ez a kiskutya ismét bajba kerüljön.

Andi(repteres, vajon mit dolgozik?)és Borza(ún.”bebukott” fajta kutya)
Borza rókalyukban született egy elvadult, de sajnos annál termékenyebb kutyamamától. Ez nem egy sikertörténet (még), de tény, hogy Borzát és testvéreit gondozásba vettük, cumiztattuk (pontosabban Gini és t-macska Ági cumiztatta), nevelgettük. A vad kutyamama problémáján dolgozunk. Andi felnevelte, hónapokig lelkesen tudósított minket Borza (gaz)tetteiről, kihullajtott tejfogairól, jellemfejlődéséről, szorgosan járta az örökbefogadó napokat, és itt kellett volna jönnie az igazi gazdinak, de nem jött. Persze, mert végig ott volt a szemünk előtt, de csak Borza látta: Andi volt az! Így történik a bebukás, hogy az ideiglenes befogadó lesz a végleges gazda. Andi a csapat egyik fotósa, az ő érdeme számtalan csodás kép, mely nagyon fontos a gazdakereséshez.
március
Csilla(koordinátor) és Timi (könyvelő) valamit az állatok balról jobbra sorrendben: Jenny, Ficere, Losz Macskosz és Csúz-lee.
Timi a csapat titkára, szerepe szerteágazó. Kutyát ment, nevel, kutyaiskolás tapasztalataival folyamatosan segít minket, iskolai kedvcsináló előadáson vesz részt. A keze alatt a legfélősebb is kioldódik, a legneveletlenebb is megjuhászodik. Timi segíti továbbá a pénzügyek szigorú vezetését, behajtja a számlákat és figyeli a határidőket. Nélküle már rég a káosz uralkodna  Csilla bemutatása a XYZ hónapnál.
Jenny és Ficere Timi saját, okos, jól nevelt kutyái. Losz Macskosz kóbor macska volt annak ellenére, hogy nem sima házi fajta. Csúz-Lee láncról mentett kutya, már szerető családban éli életét.
ápr
Péter(vállalkozó?) és felesége Gabika(?) Salival.
Péterék a kezdet kezdetén nagyot lendítettek a csapattá váláson: Péter honlapot szerkesztett nekünk, elhelyezte sok-sok kutyánkat, nála tároltuk (és a mai napig így van ez) az adománytápot, adomány pokrócokat. Rendszeres munkamegbeszéléseinknek is ők adnak helyet. Péter követi nyomon az elveszett és a talált állatokat, segíti az elvesztett kutyát és gazdáját, hogy ismét egymásra találjanak.
Sali lassan 2 teljes éve a gondozásunkban van, többször visszaadták őt, nem egyszerű eset. Sali a 10-es út mellett őrizte elütött kölykét… Jelenleg Péter és Gabika a kutya családja, őket nagyon szereti, de egy végleges gazda az álma.
máj
Jancsi (leonbergi kutya tenyésztő, építőipari vállalkozó) és felesége Gini (leonbergi kutya tenyésztő és családanya) S’Archibalddal, az elkényeztetett mentett tacsival, Sharonnal, a mackóval és a 2 kis ideiglenes bichon keverék babával
Jancsi a csapat elnökhelyettese, valamit a „kiállása”, ő megy a hivatalba ha elintézni való van, ha ki kell állni egy ügyért, de akkor is ő megy, ha épp a csatornafedelet kell felfeszíteni egy beszorult kutyáért.
Gini a csapatban a pótmami, a keze alatt több alom elárvult, nem egyszer még csukott szemű kidobott kiskutya nevelkedett fel. Ő az, aki képes hetekig nem aludni, aki türelemmel cumiztat-takarít-altat és mindezt előröl heteken át. Ugyanakkor gyakorlott kutyabefogó, és lelkes rendezvényjáró. Jancsi és Gini kutyáikkal együtt az iskolai rendezvények szereplői.
jún
Zsófi(vállalkozó) apukájával, Péterrel (mérnök) és Gubaccsal (mentett saját eb), Trixivel (ideiglenes cica)
Péter és Zsófi (Gubacs közreműködésével) a csapat „cicamentő” részlege. Az egyesülettel kutyájuk örökbe fogadásakor kerültek kapcsolatba, azóta lelkes önkéntesek, ideiglenes befogadók. Zsófi a rendezvényeken szórólapozik, beszélget az érdeklődőkkel, Eszterrel közösen szerkesztik a facebook oldalt. Péter az örökbefogadó napokon segít a lányoknak tartani a nagytestű, néha kissé zabolátlan mentett kutyákat, emellett rendszeresen hirdeti internetes felületeken gazdakereső állatainkat, valamit ő az egyik mikrochip leolvasónk felelőse. A chipleolvasó fontos szerepet játszik a talált kutyák hazajuttatásában.

júl
Bea(?) és lánya Réka(tanuló), Cirok, Finci és Csipike (mentett kutyák)
Bea és Réka ideiglenes befogadóból váltak csapattaggá. Csipike Réka első saját mentvénye, meg is tartotta magának Finci pedig annyira félős kutya, hogy nem tudtuk örökbe adni, Beáéknál lelt végleges családra. Cirok több, mint egy teljes éven át gazdát keresett, már boldog gazdás kutya. Beáék rendszeres rendezvény résztvevők, ha kell hajnalban piacnapon lenni, ha kell, iskolában interaktív előadást tartani gyerekeknek, ők ott vannak. Számos mentett kutya költözött gazdához az ő családjukból. A csapattelefon hálátlan feladat, ez is gyakran Beáék „kiváltsága”.
aug
Orsi(tanár) és anyukája Zsuzsa(laboráns) Malvinnal és Ashleyvel
2009-ben Ashley örökbefogadásával kerültek kapcsolatba az egyesülettel. Azóta lelkes csapattagok, ideiglenes befogadók, hirdetés szerkesztők, rendezvényjárók. Malvin 2 hetesen került a csapat gondozásába, amikoris átrepült egy kerítést, mondani sem kell: nem önszántából. Malvint Gini cumiztatta babakorában, Orsiék vendégszeretetét élvezi gazdához kerüléséig.
szept.
Eszter(xy manager, vagy kutyakozmetikus?) Brikettel (gazdakereső mentett kutya)
Eszter a csapat szerves része. Ha kell, kutyát fuvaroz, ha kell, kutyaiskolába viszi őket, hozzáértő tanácsaival segít minket jól nevelni ideiglenes állatainkat. Facebook oldalt, szórólapot, kiadványokat szerkeszt, koordinál a rendezvényeken. Brikett egy félős, ámde csodaszép gazdakereső kutya. Reméljük mire kész a naptár, ő is már gazdánál lesz, jó helyen!
okt
Ági(könyvelő) és Bese, Berke
Ági sokéves kutyaiskolai tapasztalatával, jó meglátatásaival segíti a csapat működését. Félős kutyát old, kölyköt nevel nagy tételben, fuvaroz, rendezvényeinken beszélget a gazdajelöltekkel, népszerűsíti a felelős állattartást. A csapat egyik mikrochip leolvasója nála van. Bese és Berke Rókavári mentett kutyák, Bese egy kockázatos műtéten átesve egy ún. „bebukott” kutya, Berke szintén. Van ez így! 

nov
Niki(?), Csaba(?) és lányuk a legifjabb Pilis-Budai Kutyamentő: Árnika Dumbival, ideiglenes kutyájukkal.
Niki 2009-ben csatlakozott önkéntesként, amikor egyszerre 9 kutyát mentett a csapat és kétségbeejtően kellett a hely. Azóta családot alapítottak Csabával, bebuktak egy ideiglenest, és örökbeadtak számos kutyát. Árnika a legifjabb kutyamentő, számára természetes a nálánál nagyobb kutyák közelsége, nem ijed meg tőlük, sőt!

Judit (köztisztviselő) és Kamu(saját elkényeztetett kutya), Niki (kismama) és Lonci (mentett ebzet)
Judit a csapat motorja, szervez, rendez, koordinál, „hajcsár”  de mi így szeretjük. Niki gondos és türelmes ideiglenes befogadója Loncinak, aki életét a lánc végén éhezve-szomjazva tengette, míg egy 11 éves kisfiú felfigyelt rá, bejelentést tett és gondozásba tudtuk venni. Az eredeti gazda többé nem tarthat állatot. Lonci története példaértékű!

És ha még van hely, felsorolásszerűen azokról, akik nem szerepelnek képpel?

Köszönetnyilvánítás
Szeretnénk köszönetet mondani állatorvosainknak, akik az év minden napján szakértelmükkel segítették munkánkat, rakták össze balesetet szenvedett kutyáinkat-macskáinkat, oltottak, ivartalanítottak, mikrochipeztek, kezeltek, sebet pucoltak, varratot szedtek, és még megannyi munkát végeztek! Köszönjük a kutyaiskolai oktatóknak, hogy türelemmel, szeretettel, hozzáértéssel segítették problémás kutyáink szocializációját! Köszönjük ideiglenes befogadóink türelmét, kitartását, humorérzékét, amit az utcáról frissen mentett ebek gondozása során tanúsítottak! Köszönjük kedves támogatóinknak a bátorítást, a jó szót, a sok pénzt, és tápot, orvosságot, egyéb kelléket! Köszönjük mindenkinek, aki népszerűsíti a felelős állattartást, aki nem megy el szó nélkül egy kóbor kutyavagy macska mellett az utcán! És természetesen köszönjük azoknak, akik tőlünk fogadtak örökbe kutyát vagy macskát! Csak együtt sikerülhet a változás!
Ide is elérhetőségek, adószám és ilyesmi.

Ideiglenes befogadók mellett szívesen látunk minden kedves állatbarátot egyesületünkbe! A Hatékony kapcsolattartás miatt elsősorban a térségben élők jelentkezését várjuk!