Pilis-budai visszapillantó 2014

Pilis-Budai visszapillantó 2014

Az év vége nálunk is mindig sűrűre sikeredik: az 1% adományok ősz végi megérkezése (ősz vége = már kimerült tartalékok, nem kívánt almok tömege, nyaraló övezetet és állataikat otthagyók utáni mentések, stb.) után gazdasági tervezéssel, „hétköznapi” mentésekkel, a krízis időszakra való felkészüléssel (fagy, balesetek, szilveszteri őrültekháza…), a karácsonyi vásári készülődéssel rohannak el a hetek.

Ebben a sűrűségben szinte nehéz is kicsit megállni és visszapillantani. Valahogy most megpróbáljuk, mert szeretnénk megosztani Veletek, akiknek annyit köszönhetünk, mi minden történt nálunk – tőszavakban, most számokkal. Merthogy a történeteket, mentéseket, a sorsokat, a sebeket, az életeket év közben folyamatosan megosztottuk.

Visszapillantó

Ahogy belenézünk ebbe a visszapillantóba, legelőször is azt látjuk, hogy itt álltok mögöttünk Ti <3 – és ez mindennél többet jelent leterhelt csapatunknak!
Neten információkat követők-keresők-megosztók, adományozók (anyagi támogatás, eszközök, gyógyszerek, tápok, vitaminok, meleg holmik, építőanyagok stb.) segítők, hirdetéseket feladók, internetes munkát vállalók, elveszett-talált jószág párosítók, rendezvényeken segítők, plakátolók, fuvarozók, ideiglenes befogadók.

Köszönjük!

Nézzük az arányokat: (vicces számok következnek   😆 )
– 3763 üzemóra mentés
– 2875 üzemóra aggódás, orvosi beavatkozás, műtéti drukk
– irdatlan sok megtett kilométer és elfogyasztott üzemanyag
– 1432 óra plakátolás….

Neeem, nem plakátoltunk naponta 4 órát, pedig lett volna kit-mit.
Az viszont biztos, hogy munkahelyen, otthon is folyamatosan megy az agyalás, kit, miből, hova, mennyiért, mikor, hogy vannak a műtöttek, hogy rehabilitáljuk a félőseket, lelki és fizikai sérülteket. Ez a hobbi non-stop. De talán mi pont ezt szeretjük benne.

Ami tény:
– nem tudjuk megszámolni, hogy hány kutyát juttatunk haza, hányszor mentünk chipet olvasni egy-egy találmány kutyához, hány órát töltöttünk gép előtt ülve, netezve
– nem tudjuk megmondani, hogy hány bejövő segítségkérés volt a központi számunkra (na, az 3650 felett van jócskán… )
– nem tudjuk megmondani, hogy hány fényképet csináltunk a kutyákról.

– meg tudjuk viszont mondani, hogy a 2014-es évvel a gazdához juttatott kutyák száma közelíti a 1350-et,
– meg tudjuk mondani, hogy 2014-ben 1086-an gondoltátok úgy, hogy érdemesek vagyunk arra, hogy gazdálkodjunk a felajánlott adó-egyszázalékotokból.

Amit tapasztalunk:
– a chipezés fokozatos elterjedése és az aktív, internettel kiegészülő hirdetések révén enyhén nő az eredeti gazdákhoz visszajuttatott, talált kutyák száma

– a gazdasági helyzet, a családok nehézségei és tegyük hozzá, sok esetben még mindig egyfajta „azonnal szabadulni akarunk tőle” hozzáállás miatt nő a magára hagyott, leadott jószágok száma (leadott állat = az az eset, amikor nem elűzik, magára hagyják, hanem állatvédő szervezettől kérnek segítséget az elhelyezésében; az okok változóak persze: költözés, családi probléma, anyagi gondok, vagy a kutya viselkedése…, stb.)

-talán az állatvédelemhez való tudatosabb hozzáállás miatt kicsit nőtt a lakossági bejelentések, segítségkérések száma kifejezetten krízishelyzetben

Bár minden mentett kutya vagy macska, aki „átment a kezünkön” nyomot hagy szívünkben, vannak extra esetek, akikre ha visszaemlékezünk, mosolygunk.
Nekünk ilyen Ramszesz, alias Erős Pista, akit egy weekend ház alól húztunk ki, nagyon rossz állapotban, köztük van Fűféle Szopacs, aki egy naposan egy fűszállal volt kikötve… továbbá a Rókavári C-alom, ami egy három éves történetet zárt le.
A viccesebbek közül Bléd, alias Pléd, Malvin, Mediterrán Szikla Szilárd, Magnum, a bufla fejű, Csoki Csúzli, a Sajt-család. És búcsúztunk is több kutyánktól, sajáttól és mentett kutyától egyaránt: Salitól, Archibaldtól, Jenny nénitől, Buksitól.

Szubjektív a lista, biztos, hogy mindenkinek van kedvence.

Nem csak gesztus, hanem őszinte hála: köszönjük MINDENKINEK, szakembernek, állatorvosoknak, önkormányzatoknak, támogatóinknak, segítőinknek a munkánkhoz nyújtott értékes segítséget!

Hidd el: Nélküled nem sikerülhetett volna! Mi úgy érezzük, a csapatunk része vagy!

Együttműködő és támogató partnereink kaja-ügyben az AlphaZoo Solymár, és a Petissimo, a baleseteseinket az Ebifizio segíti újra talpra állni.

A környék összes állatorvosa szívén viseli az állatvédelmet, lelkiismeretes hozzáállásuk, segítségük és kedvezményes áraik segítik a munkánkat. Köszönjük szépen a segítségüket, hogy segítik azt az állatvédelmi feladatot, hogy mentett kutyusaink, macskáink mindegyike ivartalanítva költözhet gazdihoz.

Előremutató

Többször leírtuk már, nehéz időszakban, néha furcsa, kifordult világban kell élnünk, dolgoznunk mindannyiunknak, sajnos nem nehéz észrevenni hol valóban életmentő a segítség. Támogatjuk, elfogadjuk a sokszínűséget, mi magunk is igyekszünk nyitottan, ebben a szellemben tevékenykedni: hiszünk a civil összefogásban, lett légyen az kiszolgáltatott, nélkülöző beteg ember, bántalmazott, nélkülöző állat, természeti kincs, épített környezet, vagy „csupán csak” emberi, lelki érték… védelme, támogatása.
Ha mindenki, aki bármit, akármennyit (!) tehet, tesz az általa legfontosabbnak tartott terület támogatására, – hiszen annyi tisztességes, valós kezdeményezés, civil szervezet végzi munkáját-, apró lépésekben bár, de tisztességesebbé, élhetőbbé, tehetjük világunkat, nemigaz?

Mit tudunk nyújtani az idén is?
Továbbra is igyekszünk az elég nagy körzetünk állatorvosaival, önkormányzataival, állatmentő csapataival együttműködve folytatni komplex mentő tevékenységünket és az állatok rehabilitálását.
„Munkaterületünk” Csobánka – Tinnye – Piliscsaba – Pilisvörösvár – Pilisjászfalu – Pilisszentiván – Budapest II. kerület (Hűvösvölgy, Hidegkút) – Nagykovácsi – Remeteszőlős – Solymár.

Tőlünk kutyát parazitamentesítve, ivartalanítva, mikrochip-pel ellátva fogadhattok örökbe. Családból, családias környezetből, több esetben kutyaneveléshez értő csapattagtól, segítőtől, egészségügyileg és lelkileg rehabilitálva.

Ha tőlünk fogadsz örökbe, nevelési, tartási, élelmezési tanácsokkal (beszoktatás, összeszoktatás, kutyaiskolák, módszerek, trükkök, állatorvosok, szakellátás, beszerzési helyek, stb.) segítünk a későbbiekben is.
Ha ideiglenes befogadást vállalsz, a fenti együttműködésen, tanácsokon, kapcsolattartáson túl az állatorvosi költségeket, igény esetén az étkeztetést mi vállaljuk, nem hagyunk magadra.

Amennyiben bármivel segítenéd a munkánkat, csatlakoznál hoznánk, egy összeszokott, nyitott, jó csapat tagja lehetsz, segítünk a munkádban!

Miben kérünk segítséget Tőletek  idén is?
Sajnos vannak helyzetek, időszakok, amikor még több emberre lenne szükség, továbbra is szeretettel várjuk mindazokat, akik kis időt, energiát tudnak erre a hasznos munkára szánni, akik esetleg a mi tevékenységünket, mentéseinket tudják bármi módon támogatni.

Otthonról végezhető internetes munka, hirdetések feladása, egy-egy jószág virtuális segítése, követése, elveszett-talált jószágok párosítása; ha olyan a végzettséged, tudásod, kreatív munkák, plakátok, szórólapok, hirdetések készítése; nyomtatás, sokszorosítás; fuvarozás; rendezvényeken való részvétel, egy-egy kutyával együtt töltött idő, foglalkozás, fotózás ez alatt; anyagi támogatás – sok kicsi sokra megy alapon is; tárgyi adományok felajánlása (tápok, roboráló szerek, már nem használt kutyatartási-ápolási kellékek, stb.).

Kívánunk védenceink nevében (ami lehetne teljes képzavar, de a gyógyulásukat követve, hálás szemükbe nézve teljesen egyértelmű) egészséges, boldog, szeretetteli új évet Mindannyiótoknak szeretettel!

Ha van kis időtök megállni, olvasgatni, itt  találhatjátok a gazdára lelt állataink képtárát, itt  pedig a még mindig gazdára, segítségre várók aktuális galériáját.

Kérjük, hogy gondoljatok ránk idei adó 1%-otok felajánlásakor is. Köszönjük előre is!

Szép évet kívánunk!  🙂

 

Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

2015. január 31.

 

Kérjük, segítsd munkánkat adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13
+36 30 944 2919 | piliskutya@gmail.com | www.pilisbudaikutyasok.hu
Levelezési cím: 2083. Solymár, PF.: 29.

Adományodat a következő számlaszámra várjuk és előre is nagyon köszönjük!
Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete
CIB Bank 10701427- 49914203-51100005


 


Facebook

Google+

Youtube