Te mit tennél?

(Előfordulhat, hogy levelünk nem megy át maradéktalanul valamelyik levelező rendszeren, ezért a beszámolót felraktuk a honlapra is: ide vagy ha a link nem látható, akkor a honlapon a jobb oldali menüsorban a médiamegjelenések / hírlevelek között keressétek)

Kedves {name}! 

Te mit tettél volna? Mi bízunk bennetek, és hisszük, hogy jobb lesz, hogy a felelős állattartás nem csak álom! Mi hisszük, hogyha eleget teszünk érte, javulnak a dolgok! Csak együtt sikerülhet!
Kiapadóban a kasszánk, és ez nagyon is meghatározza (korlátozza!) a munkánkat. A feketelevest az issza, aki a csapattelefont felveszi. Jönnek a segítségkérések, és mit tudunk mondani? Át tudjuk venni a huszonsokadik kiscicát? Nem nagyon. Át tudjuk venni az amúgy egészséges de gazdátlan talált ebet? Hááát… Ismét megint és még mindig teltházzal futunk, a várólista hosszú, és közben azért fohászkodunk, hogy kihúzzuk egy darabig, hogy ne fusson be balesetes kutya, babakutya, babacica hír, mert ott egyszerűen muszáj segíteni…
És mégis…
Fikarc Pilisjászfalun az utcán mászott (mert olyan pici, hogy menni még nem tud) egyedül a hidegben. Csupa sár volt, átfagyott, remegett, hangosan sírt, éhségében megtalálóját harapdálta. Gondozásba vettük.
Te mit tettél volna? A sorsára tudtad volna hagyni? Ugye, hogy nem! Majd megoldjuk valahogy!
Most beteg, pedig még csak 2 hetes! Fikarc babacica, pár napja nyílhatott ki a szeme, még a mamacicára, meleg tejre, gondoskodásra lenne szüksége még hetekig. Fikarctól lelketlenül megszabadultak, ez bűncselekmény!
Ha gondot jelent az anyaállat ivartalanítása, nem ez a megoldás! Ivartalanítási akciókat sokfelé lehet találni, utána kell járni.
Pedig hányszor felhívjuk a figyelmet a FELELŐS állattartásra, és még mindig nem lejárt lemez, még mindig vannak, akik arra vetemednek, hogy egy szopós kiscicát kidobnak az őszi hidegbe, esőbe…

 

És jön a következő eset, nincs megállás:
Te mit tettél volna? Nézz Paplan szemébe, te tudtad volna azt mondani, hogy “nem segítek, mert nincs neked hely, mert nincs rád pénz”?
Mi csak rendezvényre indultunk kutyákat örökbe adni… De egy balesetet szenvedett kutyával bővült az állomány.
Nem így terveztük. Paplan (ő a kis beteg) sem tervezte, hogy balesetet szenved. Sok a gazdára váró állatunk, nincs pénzünk.
Ezt akkor is tudtuk, amikor gondozásba vettük. Mert bízunk bennetek, bízunk a megtalálókban, bízunk abban, hogy minden rendben lesz, és Paplan megérdemli, hogy segítsünk neki.
A műtétje kiapasztotta utolsó forrásainkat is. Ha befut még egy balesetes kutya, rajta már nem tudjuk, miből segítünk.
De bármennyire is próbáljuk árnyalni a képet: baj van. Jönnek ki az újabbnál újabb törvények és semmi foganatja. És mi lassan nem bírjuk, pénz nélkül nem tudunk segíteni… Segítsetek! Tudjátok, sok kicsi sokra megy. Ha mindenki, aki elolvassa ezt a levelet csak egy keveset utal nekünk, akkor már kint vagyunk a gödörből. Vagy legalábbis tudunk segíteni a következő kis Fikarcnak vagy a következő Paplannak…

 

Jelenleg 21 kutya és 19 macska van gondozásunkban. A várólistát számolni sem tudjuk…

Ha segíteni szeretnél, tudsz, köszönettel várjuk adományaid:
Számlaszámunk:

Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete,
CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005
Köszönettel, Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

—-

Állatok világnapja rendezvény szombaton – sok szeretettel várunk mindenkit!

Időpont: 2013. szeptember 28-án  10.00-17.00 között

Helyszín:  a Pestújhelyi Közösségi Ház (Bp. XV. ker. Szűcs István u. 45. szám alatt)

Az “Ember és Állat” Állatvédő Egyesület EGÉSZ NAPOS PROGRAMOT és ÖRÖKBEFOGADÓ NAPOT SZERVEZ

Ismeretterjesztő előadások kutyásoknak:

  • Dr. Mátray Árpád: „A kutyák allergiás betegségeinek homeopátiás gyógyítási lehetőségei, különös tekintettel a bőrelváltozásokra”
  • Dr. Balogh Lajos: „Daganatos betegségek felismerése és gyógyítása – Nem feltétlenül halálos ítélet”
  • Dr. Nyomárkay István: „Régi tévhitek, új kihívások”

Továbbá:

  • a Strázsa Kutyaiskola engedelmességi bemutatója
  •  Vidám vetélkedő a kutyának és gazdijának
  •  Kutya ki-mit-tud
  •  Kutyaszépségverseny
  •  Én csináltam neki! Saját készítésű jutifalatok, párnák, ruhák, házak, stb. versenye (Nevezési „díj”: a mű elkészítési leírása min. 50 példányban.)
  •  A rendezvény alatt kreatív foglalkozás gyerekeknek

 

A RENDEZVÉNY INGYENES!

Kutyáknak oltási könyv érvényes oltásokkal szükséges a belépéshez! A GAZDIKAT, LEENDŐ GAZDIKAT, VALAMENNYI KÉT  ÉS A NÉGYLÁBÚ LÁTOGATÓT SZERETETTEL VÁRJUK!

A RÉSZLETES program: www.állatésember.hu

Érdeklődni a 06 70 223 64 76-os telefonszámon, vagy az allatesember.ave@hu e-mail címen lehet

Vagy a 06-30-944-2919 vagy piliskutya@gmail.com e-mail címen lehet
Üdv, Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

2013.09.25
Kérjük, segítsd munkánkat adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13
Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.
https://pilisbudaikutyasok.hu
piliskutya@gmail.com
30-944 2919

Fórumunk, ahol munkánkat követheted figyelemmel elolvasható itt.

Találkozzunk facebook oldalunkon is! Like!

A hírlevélről való leiratkozáshoz kattints ide: https://pilisbudaikutyasok.hu?na=u&ni=3030&nt=7921ff88e0d6d738f9a2c7c177a23721