Se’Dalinka

SE’ DALINKA

Se Dalinka két év körüli ivartalanított oltott chipezett malinois jellegű szuka kutya gazdát keres.
Az ideális jelölt aktív kertes házban lakik és van ideje foglalkozni Dalival.
Igényli a sok törődést a sok mozgást és még a tanítgatást esetleg kutyaiskolaba járást is.
Más kutyákkal összeszoktatható de egy nagyobb testű kan kutya társ lenne ideális vagy ha egyedüli kutya lenne. Cicákat annyira nem szívleli
Ember függő kimondottan ragaszkodó kutya. Mindig nagyon már túlságosan is lelekes ha meglátja gazdát nyomul bújik alig tud betelni vele.
Pórázon közlekedik kicsit húz még de jól kezelhető.
Fajtát ismerő kissebb kihívast kedvelő gazdijelöltek jelentkezését várjuk.

{tab=Története}

Szeretnénk Nektek elmesélni Se` Dalinka `a Malinka -t (alias Dali, Dalinka), a malinois szuka történetét.

Se’ Dalinka december végén tűnt fel 3 németjuhász társaságában Szomor/Máriahalom környékén, Várkonyi Andi hívta fel rá a figyelmet. Pár napra rá lövések dördültek, a kutyák eltűntek. Majd januárban feltűnt Tinnyén egy lovardánál, de ekkor még “szellemkutya” volt.

A kóborlás alatt vemhesült, majd áprilisban beköltözött egy üres, tárolónak használt boxba és megellett. Ekkor szóltak nekünk. Azt nem tudják mennyi kölyök volt, de hallották sírni őket, nem tudtak a közelébe jutni mert nagyon támadott, védte rettenetesen a kölyköket.

A kölykök elpusztulhattak, a kutya kiköltözött a boxból, de a közelben maradt.

Amikor melegedett az idő vittünk fel kaját, sedaline-t, seduxent. Amit beadtak neki az arra nem volt elég, hogy elaludjon és megofoghatóvá váljon, elment aludni egyet az erdőbe
de ennek hatására – valami csoda folytán “átkattant” és hívásra odament az addig őt etető emberekhez, és a legnagyobb megrökönyödésre hagyta magát megsimogatni.
A gyógyszerek valamit átállítottak benne, mert onnantól fogva egyre inkább simogathatóvá vált, idegeneknek is, de pl. nyakörvet még nem engedett magára tenni.
Pár nap ismerkedés után már odáig jutottak a lovarda tulajdonosával, hogy gyakorlatilag pórázon tudta már vezetni a kutyát, így be tudta tenni az autóba. Így is lett, biztos, ami biztos kapott egy szájkosarat, de nem akart harapni, majd a hölgy kíséretében elmentek Ágihoz, ahol a fedett kennelbe került.

Se` Dalinka `a Malinka sajnos nem chipes, félős, de szelíd. Ágira mondhatni “rákattant” teljesen.
Lehetséges, hogy régen foglalkoztak vele kicsit, mert a lábnál követés egészen hasonlít valami kutyasuli emlékfoszlányokra

Kicsit szertelen, koncentrálni még nem nagyon tud.

Ivartalanítás, chip és oltások után keresi szerető gazdáját.
Nagyon jó fizikumú, lehet vele futni, bicajozni, a kutyasuli erősen ajánlott.

A II. Kerületi Kutyaiskola féláron biztosítja a Pilis-Budai Kutyamentő Egyesülettől örökbe fogadott kutyák alapfokú tanfolyamát, támogatva ezzel az állatvédelmet, a felelős állattartást.

Érdeklődni utána e-mailen a piliskutya@gmail.com címen vagy telefonon a 06-70-321-7675-ös számon lehet.

 

 

 

 

  További képek

 

{tab=Videó}

 

 

Se’Dalinkát Pilisvörösváron lehet meglátogatni: 06-70-321-7675 vagy várjuk bemutatkozó e-mailjüket a piliskutya@gmail.com címen