Beszámoló Sámliról, Nov. 14-én szombaton séta! Ivartalanítási kampány

(Előfordulhat, hogy levelünk nem megy át maradéktalanul valamelyik levelező rendszeren, ezért a beszámolót felraktuk a honlapra is: ide vagy ha a link nem látható, akkor a honlapon a jobb oldali menüsorban a médiamegjelenések / hírlevelek között keressétek)

Kedves Címzettek, 

Szeretettel meghívunk Benneteket egy közös sétára a Hármashatár hegyi Vitorlázó reptérre.

Időpont: november 14. szombat
Gyülekező: 10.45-től a felső parkolónál
Indulás: 11.00-kor
Program: A kutyáké a fő szerep: a reptér körbesétálása nagy kutyatársaságban. Lesz ott kicsi szobacirkáló, hatalmas bundás macikutya, cingár agár és gömbölyű szőrgolyó.
Hatalmas buli ez mind a kutyáknak, mind a gazdáknak, gyertek el, próbáljátok ki!

Kedves Támogatók, Érdeklődők, és Mindenki, aki figyelemmel kíséri Sámli kutya lábának, azaz lábainak sorsát!

Orsi, Sámli ideiglenes befogadója így számol be nektek Sámlika állapotáról:

“Régen számoltunk be Sámliról. Azóta sok-sok dolog történt vele. A műtét utáni szigorú mozgáskorlátozás egyaránt volt nehéz neki és nekünk. Az örökmozgó, vidám kutyus, aki sokáig élt a teljesen deformált lábbal, nem értette, hogy a frissen műtött, „csak a fém tartja össze” lábbal miért is nem lehet futkározni, ugrálni, más kutyákkal játszadozni. Mi pedig tartottuk vissza, hogy csak lassan, csak sétálni szabad. De túl vagyunk ezen.
Azért kicsit vissza kell venni a játékból, ha fáradtnak látszik a lába, de újra, megint lehet „világrossza”. Ezzel a lehetőséggel igyekszik is élni. 🙂
A műtét alatt (az orvosnak) / után (nekünk) derült ki, ami a röntgeneken nem látszik, hogy a hosszas rendellenes pozíció miatt a lágy részek is súlyosan deformáltak. Csak remélni tudtuk, hogy szakértői segítséggel megnyúlnak a megfelelő részek, megerősödnek a megfelelő izmok.
Az elmúlt hónapokban sokat járhattunk speciálisan kutyák számára kialakított gyógytornára, azaz fizioterápiára (www.ebfizio.hu), amiért hálásak vagyunk, és sokat nyújtottunk, tornáztunk otthon az útmutatások alapján.
Míg eredetileg a másik lába szinte jónak tűnt a műtött mellett, mostanra ez megfordulni látszik. A csuklójánál lévő izmok további erősödése után, nemsokára reméljük műthető lesz a másik lába is. ” 

Orsi szerény beszámolója persze nem tartalmazza azokat a részleteket, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy Sámli lába ma ilyen szépen javul: például a 14 kilós kutya karban fel- és lecipelése a 3. emeletről napi 3szor (nincs lift, lépcsőt pedig nem járhat). Nem említi meg a rengeteg, hónapokig heti többszöri fizioterápiára járást, az eleven, kis tank kutya hetekig tartó mozgás korálozásának megoldását, közben a folyamatos aggódást, hogy vajon helyrejön-e a lába, mert ennek a kiskutyának lételeme a mozgás, a futás. Nem szól a beszámoló az aggodalomról, tépelődésről sem, hogy vajon mindent jól csináltunk-e, hogy tényleg mindent megtettünk Sámlikáért.

De ezek a dolgok hozzá tartoznak a történethez.Köszönjük, hogy bár nem számoltunk be részletesen a kutya állapotáról, Ti mégis gondoltatok Rá!

Köszönjük Orsiéknak is, hogy a műtét napjától ( aug.4.) a mai napig úgy viselik Sámli gondját, ahogy arra épp szüksége van: ha kell, torna, ha kell, séta, ha kell, cipelés. Csak szerényen, de gondosan ellátva a kis tankocska-Sámlikát. 

Pár videó a foglalkozásokról:

Sámli 1

Sámli 2 

Sámli 3

 Továbbra is gyűjtünk az ivartalanítási kampányunkra! 

 Segíts, hogy Segíthessünk!

Lassan 10 éve dolgozik csapatunk az állatmentésben – a más szervezetekkel, állatorvosokkal, önkormányzatokkal, hatóságokkal, egyéb szakemberekkel és főleg a lakossággal való együttműködés során komoly tapasztalatokat szereztünk.

Az egyik legfontosabb benyomásunk az, hogy sokan segítenének, támogatnának nehéz sorsú családokat, így nehéz sorsú kutyákat, de nem igazán tudják hogyan. Célzott akcióinkhoz többen csatlakoztak már. Számunkra szakmailag az egyik legfontosabb célkitűzés a nem kívánt szaporulat megelőzése, hiszen sok esetben ezek a jószágok kerülnek aztán hozzánk dobozokból, árokpartról, láncról, betegen, balesetesen…

Évek óta szélmalom harcot vívunk a megszámlálhatatlan mennyiségű, fajtájú, korú és méretű, megunt vagy kidobott kiskutyák garmadával. Minden évben összeszorított foggal tűrtünk és hagytuk, hogy újra és újra szerencsétlen pár napos kiskutyák landoljanak Gini hálószobájában, Gizi kozmetikájában, akiket utána éjjel-nappal 2 óránként etetni-itatni, pisiltetni-kakiltatni kell hosszú heteken keresztül.

Idén gondoltunk egy nagyot. Szeretnénk újra lehetőséget teremteni az összefogásra, elejét venni, gátat szabni a nem kívánt szaporulatnak, viszont ehhez a Ti segítségeteket is kérjük.

 

500.000 Ft alappal az egyesületünk életre hív egy IVARTALANÍTÁSI PROGRAMOT, amelyhez olyan támogatókat várunk, akik egyetértenek célkitűzésünkkel.

 

Ivartalanítási kampányt szeretnénk hirdetni Tinnye, Piliscsaba, Pilisvörösvár, Csobánka, Nagykovácsi, Remeteszőlős legrászorultabb szuka kutyáinak, akik gazdáinak anyagi lehetősége nem engedi meg, hogy szuka kutyájuk ivartalanítva legyen, ezért minden évben két alom kiskutyával “gazdagodnak”.

Ha szívügyed az ivartalanítás, kérjük, támogasd kampányunkat akár egy csoki, egy korsó sör árával!

A megjegyzés rovatba írd be: IVARTALANÍTÁS

Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

CIB Bank 10701427- 49914203-51100005

Köszönjük!

 

 

Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

2015.11.04

Kérjük, segítsd munkánkat adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13
+36 30 944 2919 | piliskutya@gmail.com www.pilisbudaikutyasok.hu
Levelezési cím: 2083. Solymár, PF.: 29.

Adományodat a következő számlaszámra várjuk és előre is nagyon köszönjük!
Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete
CIB Bank 10701427- 49914203-51100005


Facebook

Google+

Youtube

To unsubscribe click here, to edit your profile click here.