Red Nose Cirok

RED NOSE CIROK

Kissé kiszálkásodott bundájú, dorombolásra képtelen, óriás perzsamacska keresi gazdáját. Házat is őriz, ha éppen úgy adódik.
Este 8-9 órától teljes nyugalmat kíván. 😎

Cirok a Pilis hegység egy falvának szélén termett. Hogy időutazással érkezett-e vagy mint megunt kutya került a faluszélre, azt mindenki fantáziájára bízom.
Emberekkel eleinte bizalmatlan, de ez könnyen orvosolható türelmes következetességgel. Cserébe egy szófogadó, ragaszkodó és türelmes, egészen apró különbségekre is érzékeny, alkalmazkodó ebet kapunk.
Jelenleg kifogástalan viselkedéssel, lakásban, kutyabarátokkal éli mindennapjait.
Kétségtelenül rendelkezik vadászkutya génekkel, de önkontrollja elég fejlett ahhoz, hogy a gazdi kedvéért más, lakásban élő fajokat békén hagyjon. (Legyeket kivéve.)
Egyetlen fixa idea-ja van: az ő falkájának legyen kutyához méltó méretű területe. Ennek megszerzéséhez, képes a kerítésen kimászni az utcára és ott jelölgetéssel újabb területeket hódítani. El nem csavarog, de tisztában van vele, hogy a megszerzett tulajdont megtartani csak rendszeres körüljelölgetéssel lehet.
Jó házőrző és magas, visszahajló vagy villanypásztorral ellátott kerítés mellet bátor őre és figyelmes társa lehet bármely kétlábúnak vagy családnak.

“Ó Cirok köszöni jól van, maximálisan alkalmazkodott a lakásléthez.
Sáros időben úgy lépked kint, mintha tojásokon járna. A hóval kicsit jobb a viszonya.
Este nyolc után nem veszi jó néven, ha kiruccanunk. Sötét és hideg van. Ha este mancsol, ülve az ölembe helyezi egyik pracliját, az nem az jelenti, hogy valami dolga lenne kint, hanem azt, hogy zörejládát kikapcsolni, itt az ideje a lefekvésnek. Mancsolás után elindul a hálószoba felé, sürgetően vissza-vissza tekintve. Ezt annyiszor ismétli, ahányszor szükséges. Türelmes darab.
Azért ha éppen kint van mikor valaki elsuhan előttünk, rendesen őrzi a házat.
Rendszeres masszázst kibulizza, Réka gyerkőccel jókat hancúroznak, gyerekekhez valahogy feltétlen bizalommal van, akár ismeri őket, akár nem.
Rettentő módon tud kinézni piros szemeivel abból a piros fejéből. Olyan szívet tépően. Ha nem tudnám, hogy minden rendben vele nem is röhögnék nagyokat ezeken a pillantásokon.
Póráz felhelyezésekor és levételkor már úgy helyezkedik a bal oldalamon, mint egy rendőrkutya.
Viszont sürgősen örökbe kellene adnunk, mert lassan fajbesorolási problémáink lesznek vele kapcsolatban. Szőre még szálkás, de viselkedése mint egy szobadíszként tartott perzsa macskáé.
Repülő rovarokra is macskamód vadászik, akár a csillárig is felugrik értük. És olyan ügyes, hogy még semmit sem tört össze”

 

További képek


Tel:  06-30 944-2919 vagy piliskutya@gmail.com