Piroska

PIROSKA

Sziasztok!
Én Piroska vagyok, igaz inkább csak Pirinek szólítanak az alattvalóim, én vagyok az a csodaszép fekete-teknőc cica a képeken! Egy istállóban születtem, 2014 tavaszán, életem első 7 hónapját itt töltöttem felhőtlen jólétben, amíg valami gonosz ember ki nem kötözött a kerítéshez spárgával. A keserves jajveszékelésemre másnap megtaláltak más, kedves emberek, akik hamar gondoskodtak állatorvosi ellátásomról, de sajnos addigra már tele voltam elfertőződött sebekkel, ahol a kötél bevágott a bőröm alá. Így kerültem mostani gazdimoz, aki kigyógyított a sebeimből és türelmesen megvárta, amíg visszanő a bőröm mindenhol. Sajnos a szőröm nem teljesen nőtt ki a jobb első lábamon, ez a képeken is látható.
Idegenekkel kicsit tartózkodóan viselkedek, de igénylem a mindennapos simogatást és játékot. Ha szeretnél szőrös ágymelegítő dorombológépet, kérlek vigyél haza, és soha nem fogsz fázni a hosszú téli estéken!

A barátnőm, Marcipán 2014 őszén vándorolt be a kertünkbe, ahol a kutyák (az ellenségeink) elég csúnyán helybenhagyták. A fagy elől behoztunk a házba, majd hosszú hetekig ápoltuk, hogy rendes egészséges cica váljon belőle. Marcipán sokkal kezdeményezőbb, mint én, és a körmeit sem használja olyan gyarkan. Az igazat megvallva nem is olyan okos, mint én, de mivel nagyon kedves, ezt mindenki elnézi neki. Most éppen ezzel a kis kutyával is barátkozik, ami szerintem teljesen felháborító, de hát mit lehet tenni.

Sajnos a hosszú tél folyamán szobafogságban voltunk, mert a kutyák uralták a házat, mi pedig 20 négyzetméteren laktunk. Ezután a gazdi is kiköltözött a szobánkból, mert allergiás ránk, és nem kap levegőt, ha velünk alszik. Ettől nagyon szomorúak lettünk, különösen az esti összebújások hiányoztak, és Marcipán kitépte a saját szőrét bánatában. Már szerencsére kint lehetünk az udvaron, így Marcipán szőre is elkezdett visszanőni. A doktornéni tanúsítani tudja, hogy nem fertőző a szőrhullás és nem paraziták okozták, csak a hirtelen életmódváltozás, a magány és a bezártság. Emellett mindketten ivartalanítva vagyunk, így nem fogunk meglepni kiscicákkal. Az almot ismerjük és használjuk, nincsenek “baleseteink”.
Szeretnénk, ha valakinek társai lehetnénk egy boldog, hosszú életen át.

 

 További képek 

 

Gazdijelöltjeink érdeklődhetnek: a engel.agi@a38.hu címen