Örökbefogadó nap – Beszámolók – Nyereményjáték

Kedves Ismerősök, Barátok, Támogatóink! 

Örökbe fogadó nap szombaton a Pilisszentiváni őstermelői piacon!

Szombat reggel 8-12 között, a Pilisszentiván, Bánki Donát u. 2. alatt, a szerviz területén. Sok szeretettel várunk Benneteket pár védencünkkel együtt!

 

Beszámoló a tinnyei és csobánkai mikrochip akcióról

Február elején a körzet 2 településén, Tinnyén és Csobánkán indított microchip akciónkról szeretnénk nektek beszámolni.
Köszönjük Nektek, kedves támogatóink, hogy megvalósulhatott a microchip akciónk: Tinnyén 55, Csobánkán 25 rászoruló család kutyája kaphatta meg a 2013. jan. 1. óta kötelező egyedi jelölőt az Egyesület költségén!

Tinnyén, helyi orvosi rendelő nincs, ezért az állatorvos egy önkéntesünkkel járt címről-címre, és helyben beültette a microchipet.
E látogatások során szóba kerültek egyéb fontos állatvédelmi kérdések is: “nemsokára tüzel a kutyám, mit tegyek”, “nincs pénzem beoltatni a kutyáimat”, “elszegényedtem, nehézséget jelent nagytestű kutyám etetése”, „miért baj az, ha láncon tartom a kutyám?” „a szomszédom nem eteti rendesen a kutyáját”… Örülünk, hogy jobban megismertük a körzetünkben a nehéz helyzetű kutyákat, így célzottan tudunk nekik segíteni.
Sajnos azt tapasztaltuk ismét, hogy még nagyon-nagyon sok van hátra, nagyon sok kutya él kutyához méltatlan módon (ahogy sokuk gazdája is emberhez méltatlan módon él sajnos), a tudatlanság még mindig túl nagy, a mi segítségünk még mindig nem elég… Sajnos az az igazság, hogy sokkal-sokkal több segítségre szorulnak körzetünk kutyái, mint amekkorát tudunk nyújtani.

Csobánkán azoknak a gazdáknak szerettünk volna segíteni, akik a kutyájukat évről-évre rendesen beoltatták, felelősen tartották, de anyagi helyzetük pl munkájuk elvesztése, minimál nyugdíjuk , egészségi állapotuk, létfenntartási problémáik miatt a chipezés költségét már nem bírták volna most előteremteni.
Csobánkán a helyi állatorvosi rendelőben történt a chipezés és a regisztráció az érvényes oltás ellenőrzése után.
Tinnyén kimerítettük az előre meghatározott keretünket, Csobánkán még korlátozott számban rászorultsági alapon további kb. 20 kutya gazdájának tudjuk átvállalni a chipezés-regisztráció költségét.

Köszönjük Nektek, hogy megvalósulhatott ez az akciónk, mert nem mindig az a megoldás, hogy elvesszük az állatot a gazdájától, a szemléletformálás a hosszú távú megoldás!
Bese kikerült a kórházból!
Bizony már a váróban hallottam a jellegzetes nyafogást, hogy neki elege van, pisilni kell, engedjék már haza.
És a világ egyik legboldogabb kiskutyáját kaptam vissza. Örömét egy kis nedves folt jelezte a padlón. Sírt, nyüszgött, ugrált, csóvált, nyalogatott és mindezt egyszerre, kb úgy mintha több hónapja nem találkoztunk volna.
Az adminisztráció elintézése után nagyon büszkén, saját lábán távozott a kórházból.
Itthon boldogan vetette bele magát a megszokott életbe, mindenkinek örült, az összes falkatagot végigpuszilgatta, az összes zugot végigszaglászta. A műtétre csak a teljesen leborotvált bal oldala és az azon végigfutó több mint 15 cm hosszú öltéssor emlékeztet, de ez sem akadályozza meg abban, hogy a kanapén a párnák között helyezze magát kényelembe.
Még pár hétig az eddigiekhez hasonlóan turmixolni kell neki az eleséget, és csak fokozatosan hozzászoktatni az egyre nagyobb falatokhoz és a rendes étrendhez, de mire eléri a fél éves kort, már 100%-ban egészséges lesz és normális életet élhet.
Mindenkinek nagyon köszönjük aki ezt adományával, megosztásával, drukkolásával lehetővé tette! Bese nemsokára gazdakereső státuszba lép, addig is Borza várja a jelölteket.

 

 

Lottó cica – gazdát keres!
Lottó igazi túlélő. Súlyosan sérült, amputálandó lábával is átvészelte a hideg telet az utcán tengődve. A helyi kóborcicák is kitagadták, még az ételtől is elkergették, de Lottó túlélt. Sikerült állatorvoshoz vinnünk, ahol kiderült, hogy kissé fertőzött leukózissal, valamint mellső jobb lába menthetetlen. Lottó vagy másik leukózisos, vagy az ellen oltott cicának lehetne leendő társa, vagy egyedülinek ajánljuk.

Lottó félénk, de már kézben dorombol. Fürdetéskor sem tiltakozott nagyon. Szerintem tudja, hogy most Ő épp megmentődik. Szép csillogó bundás lakásdísze mini-leopárd lest belőle 3 lábbal.
Lottó sajnos hűen tükrözi a budapesti kóbormacska helyzetet, a felesleges szaporulatot beteg macskakolóniákban, az éhezés és fázás állapotát…
Az ivartalanítás elterjedésével a Lottó-sorsú cicák szenvedése nem lenne… Lottónak sem kellett volna hóban-fagyban, megfázva és átfagyva, éhezve és üldözve fájdalmak közt töltenie hónapokat, ha az ivartalanítás nem szitokszó lenne, ha a Lottó-sorsú cicák szemszögéből állnánk hozzá az ivartalanítás fontosságához….

Lottó jelenleg a 12. kerületben él ideiglenes befogadójánál és készül a műtétre, szurkoljatok Neki!
Lottó nagyon szereti a sonkát és szépen beveszi vele a gyógyszerét is. Ha lehetőséged van rá, kérlek támogasd Lottó műtétjét, orvosságait! Sonkáravalót is szívesen fogad Lottó, ill. ha a közelben laksz, ideiglenese szívesen fogadja tárgyi adományod is. Lottó mindenkit üdvözöl és köszöni, hogy ma már tiszta bundával, melegben, jóllakva tanulhat újra bízni az emberekben!
Érdeklődni Zsófinál lehet Lottó felől: 06 30 364 8338

Tavaszi Fáradtság - Petissimo.hu

Lájkra fel!   Segítségetekkel most prémium kölyökkaját ehetnek pár hónapos védenceink!

Nekik a hosszú tél után nagyon nagy szüksége lenne, hogy a lehető legjobb minőségű tápot kaphassák.
Ehhez nem kell mást tennetek, minthogy lájkoljátok a Petissimo-t a facebookon, ez által biztosítva 40 kg. prémium minőségű tápot például Gömbinek, Siminek és a Storno, Netto, Brutto tesóknak.

A lájkoláson kívül részt vehettek egy nyereményjátékban is, melyhez nem kell más, mint a télen, a Nagy Lustaság Ideje alatt 🙂 készült alvós kutya vagy macska fotóitokat feltöltitek a petissimo facebook oldalára itt:
https://www.facebook.com/Petissimo.hu/app_557343147632658
és megkéritek ismerőseiteket, hogy szavazzanak a képeitekre.

Fődíj egy takarítórobot (gondolom nem kell mondani, hogy egy kutyás háztartásban mennyire jól tud jönni 🙂 ) és különböző értékű vásárlási utalványok.

A játék menetét és a szabályzatot elolvashatjátok a Petissimo facebook oldalán: https://www.facebook.com/Petissimo.hu

JÁTSZATOK, NYERJETEK ÉS SEGÍTSETEK NEKÜNK LÁJKOLÁSSAL, SZAVAZÁSSAL, MEGOSZTÁSSAL, HOGY MEGKAPHASSUK A KÖLYÖKTÁPOT A VAKARÉKOKNAK. 🙂

Kérjük, adóbevallásotok leadásakor is gondoljatok ránk, a felajánlott adó 1% ok teszik lehetővé munkánkat!

Adószámunk: 18001044-1-13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Továbbra is gazdát keresnek védenceink: és még rajtuk kívül is nagyon sok macska, kutya, nézzetek körül a honlapon!

 

Üdv, Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete
2013.03.22.
Kérjük, segítsd munkánkat adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13
Ha utalni szeretnél várjuk adományod a
CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005-ös számlaszámra, köszönjük!
Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.
https://pilisbudaikutyasok.hu
piliskutya@gmail.com
30-944 2919
Fórumunk, ahol munkánkat követheted figyelemmel elolvasható itt.

Találkozzunk facebook oldalunkon is! Like!

A hírlevélről való leiratkozáshoz kattints ide: https://pilisbudaikutyasok.hu?na=u&ni=3030&nt=7921ff88e0d6d738f9a2c7c177a23721