Egy kis hajnali “légyott” margójára…

(Előfordulhat, hogy levelünk nem megy át maradéktalanul valamelyik levelező rendszeren, ezért a beszámolót felraktuk a honlapra is: ide vagy ha a link nem látható, akkor a honlapon a jobb oldali menüsorban a médiamegjelenések / hírlevelek között keressétek)

Egy kis hajnali “légyott” margójára…  

Hajnalban, amikor mindenki alszik az állatok sajnos gyakran útnak indulnak. Őket hajtja az ösztön, és nem ők tehetnek róla, hogy ahol régen füves területek voltak, ott most aszfaltút húzódik és autók robognak.
Így történt két új kutyánkkal is Figurával, az elhanyagolt, kan puli szerűséggel és Chicoryval, a staff keverék szukával is.

Nem az ő hibájuk, hogy utcán voltak, rosszkor, sajnos nagyon rossz helyen. Hanem a “gazdájuké”, akik nem gondoskodtak arról, hogy ez a két kutya ne tudjon titkos légyotton találkozni hajnalban, a főút mellett… 

A légyottnak egy autó és egy vonyítás vetett véget…majd még egy autó és még egy vonyítás… majd még egy autó és még egy vonyítás…… A sötétben, a sötét úton három autó is elütötte a kutyákat… 

Erre a vonyításra, fájdalmas nyüszítésre kelt fel az a pár, akiknek mindez a háza előtt történt. Rohantak és lehúzták a kutyákat az útról…  

 Figura, a puli, lehet, hogy mégiscsak az életét köszönheti a kedves “gazdának” aki annyira elhanyagolta a szőrét, hogy a nagy, loncsos bunda megvédte az ütésektől. Vagy lehet, hogy őt nem találták el háromszor, minden esetre csodálatos módon megúszta kisebb sokkal, pár zúzódással. 

Nem úgy sajnos Chicory, akinek nem volt elhanyagolt subája. Ő bizony darabokra tört…. szó szerint. 

 A megtalálók hajnalban ébresztettek a hírrel, szegények órák óta próbáltak elérni valakit, aki tud nekik segíteni… Bevitték magukhoz a kutyákat, Chicory, szó szerint recsegett ropogott… (innen a név: Csíkos és Csikorog…. 🙂 ) 

A két kutya, az átélt sokk és fájdalom ellenére szelíd, barátságos, együttműködő volt!! 

Reggel Dr. Varga Noémi doktornő kiment a megtalálókhoz, megnézte a kutyákat sokktalanította őket. Ezeknek a kutyáknak azonban komplett ellátás kellett, így a megtaláló és egy önkéntesünk elvitték a kutyákat a Mestervetbe. 

Figura, a puli vizsgálhatatlan volt a subájában, az sem látszódott igazából, hogy hol az eleje, hol a vége, és a baleset közben ráadásul egy árokba is beleesett, így merő sár volt, így először ettől az irdatlan bundától szabadították meg… Az állatorvos, Dr. Mester György megállapította, hogy Figurának igazából nincs nagy baja, csodával határos módon semmije nem tört el. Őt már el is hoztuk, Egyesületünk vendégszeretetét élvezi – természetesen abszolút létszámon felettiként… De persze balesetest soha nem hagyunk magára. 

Chicorynál több röntgen után megállapította Mester Doktor úr, hogy mindkét combcsontja eltörött, ezen kívül eltört az egyik sípcsontja is. A gerince a képek alapján nem sérült, de sajnos ez persze semmire sem garancia. Az ilyen baleseteknél felmerül mindig, hogy sérül valami ideg és minden igyekezet és a műtétek ellenére nem fog lábra állni többet a kutya, vagy más maradandó sérülés történt… Reméltük, hogy nem ez a helyzet, így tegnap megműttettük Chicoryt. 

A műtét jól sikerült, és szerencsére gerinc – érintettség sincs, közben azonban kiderült, hogy sajnos Chicorynak méhgyulladása is van, így ma délután újabb műtét vár rá. Kérlek drukkoljatok, hogy ez is jól sikerüljön és hogy este szó szerint ráléphessen a gyógyulás útjára… 

Ez az kis “éjszakai légyott” Egyesületünknek legalább 150.000,- forintjába fog kerülni (3 törés, ellátás, röntgenek, stb) és még nem beszéltünk a rehabilitációról, meg arról, hogy esetleg milyen újabb műtétek kellenek majd még (kivenni a vasakat, stb). Mivel Egyesületünket adományokból és a számunkra felajánlott adó 1%-ból tartjuk fent, kérlek gondoljatok ránk, mikor adóbevallásotokat kitöltitek. 

ADÓSZÁMUNK: 18001044-1-13

Chicory és Figura állatorvosi költségeihez való hozzájárulásokat is megköszönünk, számlaszámunk: 

PILIS-BUDAI KUTYAMENTŐK KÖZHASZNÚ
EGYESÜLETE 
CIB Bank: 10701427-49914203-51100005
Kérjük, a megjegyzésbe írjátok bele: “balesetes” 

Segítségeteket előre is köszönjük, amint van valami újabb hírünk jelentkezünk! 

Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

2016. április 8. 

Kérjük, segítsd munkánkat adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13

+36 30 944 2919 | piliskutya@gmail.com www.pilisbudaikutyasok.hu
Levelezési cím: 2083. Solymár, PF.: 29.

Adományodat a következő számlaszámra várjuk és előre is nagyon köszönjük!
Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete
CIB Bank 10701427- 49914203-51100005


 


Facebook

Google+

Youtube

 


To unsubscribe
 click here, to edit your profile click here