Köszönet a sok segítségért!

Köszönet a sok segítségért!

Nagyon-nagyon köszönjük azt a segítséget, amit a pincsimama és a kölykei kapcsán utaltatok, adtatok. Kaptunk adományt is, kaptunk tápot, és felajánlást ideiglenes befogadásra. Mind a háromra nagyon nagy szükségünk volt.

Drámai fényhatások a női egyesen  :DKuszkuszt és kölykeit Pisszt és Pusszt sikerült egy nagyon kedves családnál elhelyezni, ahol állandó gondoskodás, szeretet és odafigyelés veszi őket körbe. Kuszkusz nagyon jó mama, óvja, félti a piciket, egész nap el sem mozdul mellőlük, még pisilni sem nagyon akar kimenni. A picikék pedig szopiznak, nyeldekelnek, nőnek.

Alább pár videó, ezt még akkor csináltuk amikor elhoztuk őket a fáskamrából. Kuszkusz nagyon jó kutyus, emberközpontú, barátságos, szerethető. 2-3 évesre tippeljük. Pissz és Pussz kisfiúk.

http://www.youtube.com/watch?v=8sZ7GdB26Ts
http://www.youtube.com/watch?v=8sX9uha1CsU
http://www.youtube.com/watch?v=AnoeD9aqUqE

Köszönjük a segítségeteket azért is, mert ez tette lehetővé, hogy Menő Jenőn, alias Szuszin is segíthessünk. Ő egy igazi összefogás nyertese – reméljük, hogy ez majd pár nap múlva beigazolódik.

Csapattelefonon jött a bejelentés.
Budajenő már nem a mi területünk, és ha nem balesetes akkor nem is tudtunk volna segíteni, mert a mi területünkön lévő kutyákat sem bírjuk elhelyezni.
Menő Jenőt elütötte egy autó, berepült egy kocsibejárónál lévő árokba és mellső lábaival bekúszott egy hosszú csőbe… A bejelentő hölgy már sokakat végighívott, az önkormányzatot, más szervezeteket, mi voltunk a legközelebb, és miután már 4 órája dekkoltak mellette nem bírtam azt mondani, hogy hagyják ott a csőben, majd reggel megoldja a gyepmester… ha addig még él egyáltalán.
Nem volt könnyű kihúzni, éjjel 11-re sikerült, utána még doki, stb.

A gazda megvan, de nem tudja vállalni a kutyát és ellátni sem. Lomos udvar, rokkantnyugdíjas bácsi, kerítés rossz, kapu állandóan tárva nyitva.
A környékbeliek szerint egy aranyos, kedves kutya, mindenkit kísérgetett az utcán, nem hepciáskodott más kutyákkal, a postás hölgy állandó társa levélkihordáskor. Simogattuk, reménykedtünk, hogy tán nem olyan nagy a baj.
A nagy dilemma az volt, hogy az orvosi költségek olyan 100-110e Ft körül állnak majd meg, és olyan hely kell neki, ahol teljes nyugalomban és melegben lábadozhat, és még ekkor is valószínű, hogy hetekig takarítani kell alatta és az is lehet, és kérdés, hogy ha mindezen túl van, akkor “működőképes” lesz-e.

A környékbeliek nagyon szeretik ezt a kis “falu kutyáját”, így az egyik hölgy bevállalta a kiápolását, és egy nagyobb összeggel is hozzájárul a műtéthez. A környékbeliek még gyűjtenek hozzá, illetve mi is berakunk egy részt, így a kis csíkos Menő Jenő, alias Szuszi kap még egy esélyt. Meglátjuk, hogy a mai, csütörtöki műtét hogyan fog sikerülni. Remélem, ha már ennyien figyelik a sorsát itt lent, akkor egy valaki figyeli fent is….
Remélem, hogy legközelebb már jó hírekkel fogunk tudni jelentkezni.

Azóta lett egy Gurigánk is, aki egyenest a piacról gurult be hozzánk. A szigorú létszámstop ellenére nem hagyhattuk ott a kisiskolás kislányt teljesen megfagyni az MDF piacon ahová a T.szülője zavarta ki a négyes felesleges szaporulattal, hogy haza ne jöjjön addig, míg el nem passzolja őket, mert otthon bizony falhoz vágja valamennyit. Így – a Ti segítségeteknek is köszönhetően – Guriga, a kis 7 hetes “piaczárási maradék” szuka már nálunk várja hogy gazdira leljen.

És persze a jó hírek mellett vannak további nehézségek is.

Bizonyára nagyon sokan ismeritek már Nyanyust. Nyanyus
Nyanya 2008. decemberében tűnt fel Máriahalmon, sérült lábával és okos barna szemével hívta fel magára a figyelmet, így került a bejelentés a netboardra.
Vizslás fórumtársunk jelentkezett ideiglenes befogadására, hazavitte saját falkájába, szerető otthont és aktív életet biztosított neki. Ezúton is szeretnénk megköszönni Sz-tikééknek azt a 3 évet, amit Nyanya ápolására, ellátására fordítottak. Nagyon hosszú idő ez és ezért Nektek nem lehetünk elég hálásak.

Sajnos Sz-tikéék megváltozott körülményei nem teszik lehetővé, hogy Nyanya továbbra is náluk lakjon. Egyelőre panzióban sikerült elhelyeznünk.

Az elmúlt 3 évben próbáltunk neki gazdát találni, sajnos sikertelenül.

Nyanya gazdikereső videója

Minden gondoskodást megkapott, amit meg lehetett adni neki, azonban az időt a gondos ápolás sem fordíthatja vissza, Nyanya nagyon sokat öregedett és most nagyon nehéz helyzetben van. Lábának rosszul gyógyult töréséről tudtunk már az elején, ezen sajnos nincs mit műteni. Azóta túl van egy komoly májbetegségen is.

Próbálunk neki olyan helyet keresni, ahol bent lehet, temperált “nyári konyhát” egy földre tett matraccal, fűtött mellékhelyiséget, előszobát, fűtött szélfogót…szuterént…nem használt garázst, műhelyt… esetleg egy otthon dolgozó mesterember műhelyének sarkát… Legyen fedél a feje felett és kicsit meleg a dereka alatt…
Sajnos nem jól viseli a változást, hogy a megszokott helyéről elkerült. Nem találja a helyét, keresi a megszokottat, idő kell neki, mire végre megérti mi történt. Ennek néha sírással, néha wuuwúúúzással ad hangot. Azt vesszük észre, hogy a nem tolakodó kutyatársaság is jót tesz neki. A hidegebb, nyirkos napokat nehezebben viseli, a melegebb, napos napokon szívesen heverészik egy szélvédett helyen.

Kérjük segítsetek neki olyan helyet találni neki, ahol van emberi kapcsolata, tehát keressük azt a valakit,  aki otthon dolgozik, naponta többször rá tud nézni, és hajlandó lenne egy idős kutyának még pár hónapra meleg otthont biztosítani.Köszönettel,

Pilis-Budai Kutyamentők

2011.12.01.


Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület

CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005

Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.

https://pilisbudaikutyasok.hu

piliskutya@gmail.com

30-944 2919