Kormos úr

KORMOS ÚR

“Kormos Úr
Őt nem lehet csak úgy le Kormicicázni. Egy jelenség. Fenséges, felsőbbrendű, megválogatja az “alattvalóit” is. Engem kedvel. Fésűvel a kezemben már nem annyira. Egy finom mancscsapással jelezte, hogy azzal a kefével fésülgessem magamat, de őt NE. Esténként szívesen mellém heveredik, erőszakosan dugja a fejét simogatásra, dorombol. Elégedett.
Jennyt is kedveli. Mert Jenny úgy viselkedik, ahogy jó alattvalóhoz illik. Lassan, lehajtott, enyhén félrefordított fejjel megy el mellette. Ha lehet minél távolabb fekszik le tőle. Nem piszkálja, nem akar ismerkedni. Az én kis genya Jennym, minden ideiglenes rémálma. Azért ez fáj kicsit. De így a jó, Jenny biztonságban van.
Jöjjön Ficere. Úúúúú neki rémesen tetszik Kormos Úr. Ő ilyet még nem látott. Ekkorát, ilyen szőrzettel, ilyen hosszú, felmeredő farokkal. Az a gonosz pofa hozzá…..
Szóval Kormos Úr áll az ajtó mögött, a szobában, Ficere az ajtó előtt. Tekereg az egész kutya, annyira csóvál, majd, mivel látja, hogy ez nem elég, a hátára hengeredik és úgy csóvál, mutatja békés szándékait.
Engem mélységesen meghat ez az alázat és odaadás, de Kormos Urat nehéz meghatni. Pedig én olajos hallal is próbáltam.
Végül beengedte Ficerét a szobába, de azért a következő ismerkedési kísérletnél meglegyintette egy fújás kíséretében.
Nyávogni nagyon halkan nyávog. Csak a ketrecben szokott. Rám néz, tátja a száját és néha kijön rajta egy halk nyávogás. Hogy engedj ki. Kérlek. Udvarias kérés, nehéz ellenállni neki. Ilyenkor leülök az ágyra és magam mellett megveregetem a paplant. Hopi. Ő meg szép komótosan felszökell, dorombol és boldog. Nem akar ő rohangálni, rombolni szabadlábon. Ő csak a közelben szeretne lenni.
Kormos Úr gazdát keres. A lehető legjobbat. “

Kormos Úr 7 éves ivartalanított, szobatiszta kandúr.
Hosszúszőrű, nagy termetű, impozáns, méltóságteljes macska.
Kedves, bújós, dorombolós. Szívesen fekszik a gazdi mellé az ágyra. Kutyáktól nem fél, de csak nyugodt, vele nem törődő kutya mellé ajánlható, a hevesebb kutyusokat nem kedveli.

További képek


Kapcsolat: 06-20-988-5757
E-mail: piliskutya@gmail.com