Koldus csuha – Kisködmön. Mi van a koldus csuha alatt? Segítsetek kitalálni…

Koldus csuha – Kisködmön. Mi van a koldus csuha alatt? Segítsetek kitalálni…

Tegnap este jelentették be nekünk, hogy Solymáron az erdő szélén egy gödörben fekszik egy fekete kutya. Este kimentünk de a sötétben már nem találtuk, nem jött elő…

Ma délelőtt ment ki egy kolléganőnk ismét, megnézni, hogy miről van szó.

Hát, nem túl fényes a helyzet.:( Ködmön

Fajtatisztának tűnő puli, nagyon rossz állapotban.

Középkorú a fogai alapján, rendkívül elhanyagolt szőrrel. Több kiló szaros raszta. Fenekénél a helyzet katasztrofális.

Az egész merő mocsok és ülnek a szőrén a zöld legyek. A bőréhez lehet hogy nem tudnak hozzáférni emiatt a páncél miatt , de csak napok kérdése, hogy beköpjék.

Kesztyűvel ment ki a csapattagunk, olló is volt nála, hogy levágja a rasztákat, de egyedül volt, bekötötte a kutya száját, hogy megtudja nézni, hogy kan vagy szuka, de vergődött a kutya a póráz végén nem jutott vele semmire egyedül, valszeg fájdalmai is lehetnek.

Úgy néz ki, mintha próbálna kakilni, de nem megy neki, akik etetik nem nyúlnak hozzá, enni adnak neki, de nem is eszik és úgy néz ki nem is iszik, ami sokkal nagyobb probléma!! Úgy tűnik, mintha problémája lenne a nyeléssel! Így viszont abszolut SOS lenne elhelyezni valahova. Jön megint a kánikula, a 30 fok, nem lehet otthagyni!!

Kissé zavart, fel-alá mászkál, néha kicsit megpihen, majd újra kezdi. Hangokra úgy néz ki nem reagál, szemének nincs baja. Chipje persze nincs.

Nem tudjuk mit találunk a ködmönje alatt. Daganatos kutyát, balesetes kutyát, ősöreg kutyát vagy egy középkorú, csak kimerült kutyát. Sajnos valószínű, hogy az előbbiek közül valamelyiket és sajnos az is lehetséges, hogy a vizsgálatok azt fogják mondani, hogy el kell engednünk, mert későn érkezett a segítség.Ködmön

Nagyon rosszul állunk anyagilag: hónapok óta beragadt kutyák, Hópofi műtéte, Pili vaskiszedése, az égből potyognak a kismacskák és a kutyák… Kevés a pénzünk nagyon, kifizetetlen számláink vannak és beragadt kutyáink…

(Mint ahogy mindenkinek persze…)

A bejelentő hölgy és úr hozzá tudna járulni valamennyivel az orvosi költségeihez, de sajnos mint tudjuk ez csak az első pár SOS vizsgálatra (sem) elég.

Egyrészt ideiglenes befogadót keresünk neki valahol itt a környéken, ahova az orvosi vizit és kozmetika utána mehetne ha olyan állapotban van,  másrészt megköszönjük a hozzájárulásokat, amivel támogatni tudnátok őt.

Mi reméljük (mert még hiszünk a mesékben…), hogy miután levesszük róla ezt a koldus csuhát, akkor sok szeretettel, odafigyeléssel pár hét alatt egy új ködmönben fog majd sertepertélni, házat őrizni egy új családban, egészségesen…

képei: http://gallery.site.hu/u/Pilis-budai-kutyasok/kobor/puli_001/

videója: http://www.youtube.com/watch?v=EWCPMBpwR9o

Számlaszámunk

Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület

CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005


Köszönettel, Pilis- Budai Kutyamentők

2011.08.19.


Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület
CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005
Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.
https://pilisbudaikutyasok.hu
piliskutya@gmail.com
30-944 2919