Jean Valjean

Kedves Ismerősök, Barátok, Támogatóink! 

Örökbefogadó nap szombaton 04.20-án, szombaton a Budakeszi Vadasparkban a Föld NAPJA alkalmából!

A programról bővebben a Vadaspark honlapján olvashattok.

Vigyétek hírét. Szép idő lesz, meleg végre, mind nekünk, mind a kutyáknak nagy szükségünk van, hogy mozogjunk, jól érezzük magunkat.

Sok kutyánk vár gazdára, sok olyan kutyánk, akivel még ősszel, az Állatok Világnapján találkozhattatok, itt, kint a Vadasparkban. Nem teljesen értjük, hogy ezek a csodálatos kutyák miért nem találtak még gazdára azóta, remélhetőleg, most már végre megtetszenek a kutyára vágyóknak.

Pár rövid hír az elmúlt hetek eseményeiről:

Áfonya-news: emlékeztek még Áfonyára? Kicsi fekete kutya naaaagy fekete szemekkel. Balesetes, műteni kellett. Áfonya gazdához költözött, nagyon örülünk, hogy sikerült találni neki egy lelkiismeretes, szerető családot.
Lába sajnos még nem tökéletes.  Sajnos meg kellett a lábát újból műteni, mert kezdett a lába nagyon kifelé fordulni, és az orvosok szerint ez nagyon sok fájdalommal jár.  A gazdája nagyon lelkiismeretesen vitte őt fizioterápiára is. Van mellette egy 10 éves terrier jellegű kutymó akiből az anyai ösztönt is messze menően kihozta, mert állandóan nyalogatja Áfonyát és pesztrálja.  Reméljük mihamarabb nem csak “háromlábazva” tud majd rohangálni, és házat őrizni a kertben.

Szomorú hír, hogy az előző hírlevélben bemutatott Cicómicó Lottó cica (leukózisban szenvedő kis 6 hónapos mentvény cica) már a szivárványhídon túl van, már nem fáj neki semmi.
Lottó állapota sajnos a lelkiismeretes ápolás ellenére sem javult, hanem mindig picit romlott. A bundája csomókban hullott, a szobatisztasággal is gondok voltak, és csak feküdt, étvágya is csökkent. Ezért elmentünk egy belgyógyász orvoshoz, aki sajnos jót nem tudott mondani: Cicómicó Lottó veséi másfélszeres nagyságúra voltak ekkor már duzzadva, nyirokcsomók is mind dagadtak voltak, szíve sem volt tökéletes, belei sem megfelelő állapotúak voltak.
A hasi ultrahang is azt mutatta, hogy a veséi már nem tagolódtak kéreg és belső részre, ahogy egy egészséges vese, hanem már egy massza volt csak, teli daganattal mindkét szerv.  Azt mondta az orvos, itt már nincs mit tenni, sosem lesz belőle macska már…. Így meghoztuk a legnehezebb döntést, és elejét vettük szenvedéseinek: elaltattuk. Lottó Cicó szeretetben ment el, még reggelizett egy jót előtte, még aludt egy jót a puha párnácskáján, még kézben volt előtte este órákig, szeretetben. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam többet segíteni neki, hogy ennyi állatorvos, gyógyszer, jóakarat sem menthette őt meg a túl korai haláltól. Cicó elment, és nagyon fog hiányozni a kis félénk tekintete, a fekete kis szőrgombóc, aki oly hálás volt minden jó szóért, a szoba melegéért ebben az 1 rövidke hónapban, amit adni tudtunk Neki.  🙁

Hogy legyen jó hír is:  hosszú idő után gazdára talált Hélia, Viki, Béni, Bryan, Storno, Zorró, Netto, Brutto hármas, Gömbi Bese jól van :), sőt annyira jól van, hogy ideiglenes befogadója bebukta….. megtartja. 🙂

Továbbra is gazdát keres Dumbi, Cirok, Simi, Sali, Magdus és még sok más kutyánk! Gyertek Budakeszire, ismerkedjetek meg velük élőben!

A legsokkolóbb hírt hagytuk a végére – bár szeretnénk azt gondolni, hogy pozitívan fog végződni – ehhez azonban nagyon sok pozitív energiára van szükség!!!

10 nappal ezelőtt, péntek este egy balesetes kutyához hívtak minket: Tinnyén a gyerekek húzták ki a vizesárokból ezt a szerencsétlent. Igazából aznap este még fogalmunk sem volt arról, hogy mi vár rá – mi vár ránk.

Öregecske, sántikál, de barátkozós, irtó büdös, loncsos, összeragadt a szőre… Nevezzük ezek után Jean Valjeannak. Hiszen mégiscsak egy csatornából húztuk ki…
Ez volt az első benyomásunk. Az első orvosi vizit után kezdődött az a folyamatos sokk, aminek még mindig nincs vége, még mindig nem tudjuk elhinni, hogy mi – ki juttatta idáig ezt a szerencsétlen élőlényt. Őszintén megmondjuk, hogy ha az elején tudjuk, hogy ilyen állapotban van a szőre alatt, akkor valószínűleg nem kezdjük el a kezelést, hanem lehetséges, hogy elaltatjuk.
De az első pillantás: csóvál, jön, barátkozik, szeretne tartozni, tűr…. eszünkbe sem jutott, hogy ekkora a baj. Csak amikor már sikerült olyan állapotba hozni, hogy elbódítsuk és az orvosok nekiálltak…. benézni a bunda alá. A bunda alá – ami alatt a kis teste össze-vissza volt harapdálva? Jean Valjean testén több napos, nyílt, szakított sebek vannak, több közülük elfertőződött. Gondozója több régi sérülést is felfedezett rajta, karmolásnyomokat, tépéseket, kerek sebeket, összeforrtakat és félig még gyógyulókat, gennyeseket… Elképzelni nem tudjuk, mi történhetett ezzel a kutyával! Az a baj, hogy a fertőzés előrehaladott: mindenhonnan genny folyik, szeméből, füléből, sebeiből. Szepszise van… Nem tudjuk mi történhetett vele, csak az  egyre világosabb, hogy ez a kutya milyen mérhetetlen szenvedéseken ment keresztül, csak az egyre tisztább, hogy valószínűleg napokon keresztül rohadt az árokban…

Orvoshoz vittük, ahol a röntgenfelvétel kimutatott egy régi medencesérülést. De nem ez a legnagyobb baj. A füle majdnem félig le van tépve, a porcok roncsolódtak erősen és a vér keringése is elég gyenge benne, borzasztó gennyes trutyi jött elő onnan is, a szőr leborotválása után… Az orvosok az elhalt bőröket eltávolították, ahol sok helyen gyulladást és gennyt találtak, lekezelték alaposan- A legrosszabb a bal oldali medencénél a hátán a bőre, vagyis a bőre helye…  A hátán mindenhol sebek, sebek, sebek…

Az orvosokra bíztuk, hogy mit – milyen sorrendben látnak el, tisztítanak ki. A kezelést az állapotához képest jól viseli, nagy fájdalmai lehettek, lehetnek, természetesen azonnal kapott fájdalomcsillapítót, antibiotikumot és infúziót. A katéterezés szerencsétlennek kimondottan jól esett, nagyon megkönnyebbült, pangott benne elég sok vizelet, mivel fütyije is ödémás.

Az előkezelések után hétfőn ismét megműtötték Jean Valjean-t, hátáról leszedték az elhalt szöveteket. Most rosszabbul néz ki, mint valaha, de az orvosok szerint innen már csak felfelé vezet az út! A tegnapi nap híre az is, hogy a nagyon rossz állapotban lévő fülkagyló menthetőnek néz ki!! 🙂 Bőre helye, azaz a húsa már rózsaszín, élő szövet.

Nem részletezném tovább…beszéljenek a a képek és a videó:

 

 

 

 

 

 
Áginak és családjának ismét nagyon nagy köszönettel tartozunk, ezt nem csak fizikailag végigcsinálni nagyon megterhelő időileg, munka mellett, hanem átélni, megélni és látni is kimerítő, és nagyon megterhelő. Nagyon nagy köszönettel tartozunk továbbá Dr. Gyetvai Balázsnak, Dr. Talpag Bálintnak és Dr. Oroszi Andreának amiért ennyire lelkiismeretesen gondozzák Jean Valjeant.

Mintha kicsit már javulgatna, étvágya tökéletes, nagyon szeret enni, van mit bepótolnia az biztos. Hirtelen érintésre még összerezzen szegény, különösen ha tarkó környékén érintik, könnyen megretten és pánikba esik, látszik ilyenkor rajta, hogy igen komoly emlékei vannak a múltjából…
Kezelés után viszont nyalogatja Ági kezét.

http://www.youtube.com/watch?v=pUCBWhvU-Cw&feature=youtu.be

Ági, a gondozója naponta jár vele orvoshoz.  Sebtisztítás, antibiotikum, gyógyszerek, krémek… Sokan hoztatok vagy küldtetek gyógyszereket, kenőcsöket, hozzávalókat, köszönjük a gyors segítséget mindenkinek!!!

Kb. két hét múlva Jeannal el fogunk kezdeni egy speciális soft-lézeres kezelést, mely remélhetőleg fel fogja gyorsítani a szövet-regenerálódást és a gyógyulást. Azt, hogy milyen lesz a végső, gyógyult állapot, még nem tudjuk. De mindent megteszünk azért, hogy Jeannal elfelejtessük az elmúlt hetek élményeit és boldog és egészséges kutyaként élhessem még évekig. 

Ha Jean Valjean kezelésében segíteni szeretnél köszönettel várjuk adományaid:
Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete
CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005
És, hogy egy kis vidámsággal fejezzük be:  jön a tavasz, jönnek a nem kívánt szaporulatok. 🙂 hurrá! Ennek egyetlen jó oldala, hogy bármennyire is nem szeretjük a nem kívánt almokat, ha már megszülettek és nálunk landoltak akkor legalább legyenek cukik. A sajt-válogatásunk kb. egy hónap múlva vihető el, oltás, chippelés és ivartalanítás után…

 

Kérjük, adóbevallásotok leadásakor is gondoljatok ránk, a felajánlott adó 1% ok teszik lehetővé munkánkat!

Adószámunk: 18001044-1-13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üdv, Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete
2013.04.18
Kérjük, segítsd munkánkat adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13
Ha utalni szeretnél várjuk adományod a
CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005-ös számlaszámra, köszönjük!
Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.
https://pilisbudaikutyasok.hu
piliskutya@gmail.com
30-944 2919
Fórumunk, ahol munkánkat követheted figyelemmel elolvasható itt.

Találkozzunk facebook oldalunkon is! Like!

A hírlevélről való leiratkozáshoz kattints ide: https://pilisbudaikutyasok.hu?na=u&ni=3030&nt=7921ff88e0d6d738f9a2c7c177a23721