„ János, te még hiszel a mesékben?” – avagy egy Virsli-jegy akció története :lol:

„ János, te még hiszel a mesékben?”  – avagy egy Virsli-jegy akció története 😆

A kérdést nemrég egy ismerős tette fel az egyik internetes oldalon kutyamentős kollégánknak Virsli bácsi kapcsán, akiről a későbbiekben még lesz még szó. Nyilván a kérdés „költői”, magában hordozza sűrítve mindazt a tudást, amit kutyamentők, vagy csak a ránk bízott, kiszolgáltatott állatok iránt felelősen érző „hétköznapi” emberek (mi is hétköznapi emberek vagyunk!) a magyar állattartási kultúráról tapasztalnak…

Igen, mi még hiszünk a mesékben! Hiszünk önmagunkban, a csapatunkban, hiszünk a segítő szándékú emberekben, támogatóinkban, barátainkban, hiszünk az összefogásban, bennetek!

Már-már hagyomány sajnos, hogy amikor az egyesület hivatalos gyűléseit tartjuk, valamelyik csapattársunk biztosan késik és telefonál, hogy tudom!, teltház van, tudom, de baj van…
Jelen esetben fent nevezett Kiszáradt Virsli bácsit hozta össze a jó sorsa Jancsiékkal 2011. június 18-án este. Fülledt, meleg napok voltak, vasárnapra viharokat jósolnak… Tanúk szerint napok óta kóválygott, imbolygott egy árok mélyén. Ősöreg, csendes, jóindulatú, rogyadozó nagytestű öregúr, aki a csatornafedő vasrácsok alá szorulva várta megmentőjét. A vasrácsot felszedve lehetett csak a teljesen kiszáradt, apatikus kutyához hozzáférni. A video felvételeken látszik milyen állapotban találtak rá. Létszámon felüliként komoly logisztikával késő este bepasszíroztuk szerencsétlen öreget egyik segítőnkhöz. Csak remélni tudjuk, hogy „valaki nagyon keresi nála megöregedett társát!”. És innen a címben olvasható netes kérdés: igen, mi még kell, hogy higgyünk a mesékben, igen, hirdetni, plakátolni fogjuk, hátha valaki keresi Virsli bácsit!
Ha nem… Akkor baj van.

Videók:

http://www.youtube.com/watch?v=xXt8TvPHDo0
http://www.youtube.com/watch?v=bV5IiTc–58
http://www.youtube.com/watch?v=RTNlUn0r1gY

Az idén a 70-dik  kutyánál tartunk, kicsit kevesebb, mint a tavaly ilyenkor megmentett kutyák száma, de nem véletlen, hónapok óta húzzuk a vészféket, mert minden tartalékunk elfogyott. Nincs miből. Lenne kit, de nincs hova, nincs miből…

Tudjuk, mindenkinek nehezebb. Tudjuk, sok civil segítő szervezet kér segítséget. Mi csak annyit kérünk, aki ismer minket, vagy aki meg akar ismerni – szívesen adunk teljes betekintést a munkánkba bárkinek! – , aki úgy érzi, számára ez a „terület” (térben, kistérségben vagy tevékenységben) fontos, továbbra is segítse munkánkat, hogy Kiszáradt Virsli bácsik és Virsli nénik ne maradjanak csatornafedelek alatt hely- és pénzhiány miatt!

Virsli jegy akciót hirdetünk
Füstölt virsli, Bécsi virsli, lédig virsli, vega virsli, virsli virsli, de jó kutyanév, kilója 800-1300 Ft között mozog, ahogy a neten megnéztük. Ha csak mindenki, aki teheti, pár kg virsli árával támogatja mentett és megmentendő kutyáinkat, sok kicsit sokra megy, talán egy időre megint nem kell attól félnünk, hogy nem tudunk segíteni!

2 kg virsli = 1 chip
1 chip = időben megtalált gazda, ergo nem 80ezer Ft balesetes gerincműtét
8 kg virsli = ivartalanítás, ergo nem 100 kg virslinyi oltás, féreghajtás, chip, senki nem akarta kölkök…

neked 1 kg virsli, a kutyáknak két napra kaja!
neked 2 kg virsli, nekünk egy kutya oltása vagy chipje!

Kérjük támogasd a PBK Virsli akcióját akár 1 kg virsli árával 🙂
Bankszámla számunk:

Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület

CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005

Segítségeteket előre is köszönjük!

Virsli bácsi sorsát és a többi gondozottunk sorsát követhetitek a fórumunkon vagy a facebookon.

http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18733

http://www.facebook.com/piliskutya

Gazdakeresőinkkel megismerkedhettek itt: https://pilisbudaikutyasok.hu/

Továbbra is nagyon-nagy szükségünk van ideiglenes befogadókra, segítőkre!

Szeretnénk felhívni a figyelmeteket a jövő hétvégén, szombaton (június 25-én) megrendezésre kerülő óriási örökbefogadó napra, mely ismét a Német juhászkutya fajtamentés alapítvány rendezésében a Happy Dog kutyaiskolában lesz, (Bp. X. ker) Hangár u. 2.) szombaton reggel 10-13 h között. Nagyon sok kutya lesz kint, várjuk a leendő gazdikat! Sok program is lesz, koncertek, a rendezvény bevétele pedig a kutyamentést segíti!!

Add tovább, lájkolj, osztd meg!

Üdv,

Pilis-Budai Kutyamentők

2011.06.19.


Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület
CIB Bank: 10701427- 49914203-51100005
Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.
https://pilisbudaikutyasok.hu
piliskutya@gmail.com
30-944 2919