Bejelentő előtt

KÉRÜNK, HOGY MIELŐTT KITÖLTENÉD A BEJELENTŐT OLVASD EL AZ ALÁBBI HASZNOS TANÁCSOKAT! KÉRÜNK TOVÁBBÁ, HOGY HA A KUTYA HAZATALÁLT AKKOR KÜLDJ ERRŐL EGY E-MAILT A piliskutya kukac gmail pont com CÍMRE, HOGY AKTUALIZÁLNI TUDJUK AZ ADATBÁZIST! KÖSZÖNJÜK!

További teendők ha a kutyád elveszett:

Hívd fel a környékbeli állatorvosokat

– Hívd fel a környékbeli menhelyeket, gyepmesteri telepeket, az Illatos utat.

Érdeklődj a környékbeli lakóknál, üzletekben, nem látták-e a kutyát.

Készíts plakátot, melyben leírod az eltűnés körülményeit, a kutya fajtáját, nemét, korát, jellemző tulajdonságait, ismertető jegyeit (pl. milyen nyakörvet viselt, van-e tetoválása, mikrochipje) és az elérhetőségedet. Célszerű fényképes plakátot nyomtatni és azon a területen több helyre kitenni, ahol a kutya elveszett, valamint a környék forgalmas pontjainál: közértnél, buszmegállóban, postánál és a környékbeli állatorvosoknál, állateledel kereskedőknél, kutyakozmetikusoknál.

– Nézd át a következő fórumokat, melyeket ajánlott folyamatosan figyelemmel kísérni: www.elvesztem.hu és egy másik fórum.

– Nézd át a facebook oldalunkat: www.facebook.com/piliskutya

További tanácsokat a honlap Hasznos információk “Mit tegyek ha elveszett?” linkjén olvashatsz!

További teendők ha kutyát találtál

Nincs menhelyünk, ezért nem garantálhatjuk, hogy a frissen talált kutyát azonnal át tudjuk venni. Kutya befogadását sajnos csak abban az esetben tudjuk vállalni, ha éppen van helyünk a kutya számára. Mivel kiépített menhellyel nem rendelkezünk, így a mi munkánk is nagyon nehéz, kérjük megértésedet!

Vizsgáld át alaposan a kutyát, hátha találsz rajta valamilyen azonosítót (biléta, fülben vagy haskorcban tetoválás, nyakörv belsejébe írt telefonszám), mely alapján megtalálhatod az eredeti gazdáját.

– Vidd el a legközelebbi állatorvoshoz nézesd meg, hogy nincs-e a kutyában mikrochip azonosító. (A microchip leolvasás ingyenes! A mikrochip nem tapintható, azt csak az állatorvos tudja leolvasni a mikrochip-leolvasó készülékkel!) Ha találnak mikrochipet, az állatorvos segít a gazda értesítésében, de a honlapunk “Mikrochip információk” rovatában is találsz erről tájékoztatót.

-Nézd meg milyen kondícióban, lelki állapotban van a kutya: ez adhat támpontot arra, hogy mióta van az utcán, és vajon milyen eséllyel keresi valaki. Ha rossz kondícióban van, fél az emberektől valószínűleg régóta kóborol és messzire eljöhetett lakóhelyétől, vagy nem is keresi senki. Ezzel szemben ha csillogó szemű és szőrű, kiegyensúlyozott kutyáról van szó lehet, hogy a szomszédja kutyájáról van szó.

-Ha kutyát találtál, érdeklődj körbe a környéken, hátha csak elkóborolt állatról van szó. Amennyiben van lehetőséged plakátokat készíteni, mindig hasznos, ha azokat ezzel egy időben ki tudod helyezni, hátha gyorsan jelentkezik érte régi vagy új gazdája.
A plakáton a következő adatok szerepeljenek: Kutya leírása: szín, méret, kor, fajta, jellem; hol és mikor találtad; hol, kinél lehet jelentkezni miatta. Ha van lehetőséged fényképet készíteni és nyomtatni, akkor feltétlenül képpel hirdesd a kutyát.

A kutyát jelentsd be hozzánk is a lejjebb található űrlap kitöltésével. Ha képet is küldesz róla, azonnal fel tudjuk tenni a honlapunkra. Nézd végig a honlapon látható fényképeket, ahol nyilvántartjuk a hozzánk bejelentett elveszett-talált kutyákat, hátha felismered benne az általad találtat.
Fontos! Az elveszett-talált bejelentőn csak a környékünkön talált – elveszett kutyákat tudod bejelenteni.
(Budajenő, Budakalász Budaörs, Budakeszi, Csobánka, Dág, Dobogókő, Leányvár, Nagykovácsi, Óbuda, Páty, Perbál, Pilisborosjenő, Piliscsaba, Piliscsév, Pilisjászfalu, Pilisszántó, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár, Pomáz, Remeteszőlős, Solymár, Tinnye, Tök, Telki, Úny, Üröm, Zsámbék, II.kerület, XII. kerület)

– Ha nem a fenti területek valamelyikén találtad vagy vesztetted el a kutyát akkor nézd meg az alábbi fórumokat, ahol a bejelentést megteheted és ezzel a kutya bekerül az országos adatbázisba:
www.elvesztem.hu illetve egy másik fórum.

– Nézd át a facebook oldalunkat: www.facebook.com/piliskutya

-Hasznos, ha rádióban, újságban tudod hirdetni a kutyát.

-Számtalan lehetőség áll rendelkezésre az interneten keresztül az eredeti gazdát keresni, vagy ha az nem jelentkezik a kutyáért, akkor új gazdát találni neki. Nézd át a linkgyűjteménynél található honlapokat, és hirdesd a kutyát az ott található fórumokon is!

További tanácsokat a honlap Hasznos információk “Mit tegyek ha találtam” linkjén olvashatsz.

 

Bejelentő űrlap – adatkezelés

Amennyiben kitöltöd a bejelentő űrlapot, hozzájárulsz, hogy az általad megadott anyagokat az interneten a facebook oldalunkon, a honlapunkon, a netboard fórumon és különböző kereső fórumokon nyilvánosságra hozzuk. Ezen adatok egy része a későbbiekben már nem eltávolítható. 

 

 

Tovább a bejelentőhöz