1% köszönet és Baltazár lövedéke


Eljött az idő, mikor számot vetünk, elgondolkodunk, fogadalmat teszünk. Az egyesület életében az 1% megérkezése olyan, mint a kisgyereknek a Karácsony. Egész évben jó leszek, csak kapjam meg azt a piros kisautót 🙂 valahogy így vagyunk mi az 1%-kal… Próbálunk egész évben jók lenni, megmenteni, jobbá tenni, túlélni és csinálni időjárástól, napszaktól, ünneptől függetlenül. Lélegzet-visszafojtva és tűkön ülve várjuk és mikor megérkezik, az olyan, mint egy beteljesült álom. Újabb hatalmas tervek, újabb fogadalmak és megint úgy érzed, most tiéd a világ, most bármire képes vagy, talán egy picit többet is hozzá tudsz most adni a tavalyinál. Ezt Nektek köszönhetjük! Nektek, akik támogattok, akik egész évben segítitek a munkánkat és mi ezért nem győzünk elég hálásak lenni!

Köszönjük, hogy velünk vagytok! 

Ezzel lehetővé tettétek, hogy a tavalyi színvonalon folytathassuk munkánkat. Ez az 1%-os öszeg elegendő arra, hogy minden állatot aki a gondozásunkba kerül oltva, ivartalanítva, mikrochippel ellátva, fizikailag és lelkileg rehabilitálva adjunk gazdához. Ezzel biztosítottátok az alaptevékenységünket.

Vannak azonban időről-időre nehéz – és költséges esetek, melyek ebbe a keretbe sajnos nem férnek bele. Ilyen eset például Baltazár esete is…

Baltazár, Gyöngyi és Bugár egyszercsak megjelentek a semmiből egy reggel, a kis csapat az erdőből bukdácsolt le a lakott terület felé, éhesen, fáradtan kértek menedéket. Nem volt más választásunk, muszáj volt elhelyezni az alig 3 hónapos kiskutyákat. Gini és Timi lettek az ideiglenes pótmamák, bevállalták a kölyköket saját falkájuk mellé.

Mikor összeszedsz, bevállalsz egy kutyát, azt hiszed, mostmár sínen van, biztonságban van, nincs más hátra, mint az oltások, chip, ivartalanítás és gazdikeresés. Persze a bajok mindig hétvégén történnek…

A tegnap még vígan szaladgáló Baltazár ma reggel már alig tudott felkelni és sokat hányt. Állatorvosunk döntése alapján Timiék állatkórházba vitték Baltazárt. Az ultrahangon jól látszódott, hogy folyadék van a hasüregben és néhány belső szerve gyulladásban van. A végső választ a röntgen adta meg, egy légpuska lövedéke fúrta át a húgyhólyagot, később ez okozta a húgyvezeték elzáródását és a húgyhólyag szivárgását. Nem volt kétséges, hogy azonnal meg kell műteni a kiskutyát, a műtét kimeneteléről sajnos már csak holnap lesz információnk.
Sok kérdés merült fel bennünk, olyan kérdések, amikre valószínűleg soha nem fogunk választ kapni. Hogy hogyan kerültek a kiskutyák az erdőbe, ezen már sajnos senki nem lepődik meg. Amin a mai napig megdöbbenek, az az emberi kegyetlenség. Vajon mi visz rá arra egy embert, hogy egy pár hónapos kiskutyát hasba lőjön? Mit árthatott egy kiskutya, hogy így kergesse el akár a földjéről, akár a kertjéből? Vajon menekülés közben rúgta fel a kiskutyát és úgy lőtte hasba? Vajon a kiskutya éppen az oldalára fordulva aludt és úgy érte a lövés? Nem tudjuk és soha nem is fogjuk megtudni. Baltazár gyógyulását ezek a válaszok sem fogják elősegíteni, ezen gondolkodni nincs sok értelme, csak tovább idegesít a tehetetlenség.

Ha van lehetőséged, kérjük támogasd Baltazár nem csekély orvosi költségeit! Minden segítséget, támogatást, drukkot nagyon köszönünk!
Számlaszámunk:

Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

CIB Bank 10701427- 49914203-51100005

Baltazár felépülése után gazdakereső lesz.

 

 

 

Köszönettel, Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

2013.11.18
Kérjük, segítsd munkánkat adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13
Levelezési cím: 2086 Tinnye, Pf. 6.
https://pilisbudaikutyasok.hu
piliskutya@gmail.com
30-944 2919

Fórumunk, ahol munkánkat követheted figyelemmel elolvasható itt.

Találkozzunk facebook oldalunkon is! Like!

 

A hírlevélről való leiratkozáshoz kattints ide: {unsubscription_confirm_url}