Ánizs

ánizs

Ánizs nyugodt, békés, szép szemű ivartalanított szuka kutya. Ősei között szerepelhet német juhászkutya, airedale terrier, de ezeknél a fajtáknál kisebb, kecsesebb testű. De mindegy is a származása, mert igazi erényeit nem a külcsínben, hanem kedves természetében leljük meg.
Tapintatos, csendes szeretettel csüng az őt gondozó, vele jót tevő emberen, egy érett hölgy megfontolt bölcsességével szemléli a világot, örömét leli az életben és az emberrel együtt töltött órákban, igényli a szeretetet, de nem tolakodóan. Túl van már szertelen ugrálós korán, de teljesen fitt és energikus. Ízületei hideg időben kissé elgémberednek, ezért olyan helyre szeretne költözni, ahol bent alhat (szobatiszta!). Emberekkel teljesen békés, gyermekek vagy idősek mellé is beszoktatható. Más kutyákkal sem keresi a balhét, ha már túl vannak az ismerkedésen, tehát nyugodt, békés kutyatárssal nem lenne gond. Oltásait megkapta, chipes.

gondozója tollából:

“Nem egy túl mozgékony kutya, szereti a nyugalmat, a békét. Sok időt tölt az óljában, heverészik, viszont ha kint vagyok náluk, egy percet sem mulaszt el anélkül, hogy ne jöjjön oda egy simiért, a szeme sarkából figyeli mit csinálok? hol vagyok éppen? Más kutyákkal is alapjában jól kijön, csak a másiknak el kell viselni a kezdeti morgolódásokat Ánizstól, ha ezen a próbán átment, akkor kezdődik az ismerkedés, ami csak akkor fekszik neki, ha ő kezdeményezi, egyébként tolakodásnak veszi a másik közeledését ( ez mondjuk egy kölyök volt, Diesel, aki elég hevesen üdvözölte első körben, egy kevésbé lényegre törő ismerkedés szerintem nem érintené ilyen érzékenyen), a morgolódások nálam csak jelzés értékűek voltak, egy pillanatig sem féltem attól, hogy verekedésbe torkolhatna esetleg. Étvágya jó, mindent megeszik, nem válogat, de a csirkehúst azért előnyben részesíti.
Kerti kutyának is beválna egy jó gazdinál, de a hidegebb időkben kaphatna egy garázst, vagy egy előszobát legalább, ahol nem fázik.
Emberekkel mindig kedves, nem az a “nyakambaugrós” típus, de látszik a szemében, hogy örül, lágyan csóválva, olvadozva közelít. Mivel nem ugrálós, nem heves idősebb emberek, vagy gyerekek mellé is ajánlom Áncit.”

További képek

Kapcsolat: 06-70-2722019
E-mail: piliskutya@gmail.com