Tarhonya

Szerető gazdit keres Tarhonya!:)
Tarhonya mamája Laz-annya, tesói Csusza és Cvekedli mellett a Tésztacsalád tagja. 🍝🐶 Történetük Piliscsabán kezdődik, ahol a kiskutyákat el akarták ajándékozni. A volt gazdijuk már nem tudott róluk tovább gondoskodni, és bejelentette a kutyákat a hivatalnak, így sajnos gyepmesteri telepre kerültek volna, ha nem kerülnek hozzánk.
Tarhonya 2022 szeptemberében született kan kutyus. Félénk, ezért kisgyerekek mellé nem ajánljuk még, de egyébként ha már feloldódott, nagyon játékos, huncut kölyökkutya. 🙂
Tarhonyának vérzékenységi problémája van, ami testvérénél jelentkezett először az ivartalanítás során, ezért Tarhonyát is elvittük egy vérvizsgálatra, a laboreredmények alapján pedig kiderült, hogy egy egyensúlyi állapotban van a vérzékenység szempontjából, aminek vélhetően genetikus oka van. A vérképe nem teljesen normál, a vörösvérsejtjei macska méretűek, azaz kisebbek. Rejtett vérzékenysége van, amely mostani állapotában tünetmentes, illetve az élete során keletkező kisebb sérülések, tompa mechanikai heghatások észrevétlenek maradnak, nem okoznak gondot számára, de durvább beavatkozás/műtét nem javasolt, csak és kizárólag Friss Fagyasztott Plazma (FFP) készenlétbe helyezése mellett, illetve jobban kell rá figyelni, amikor más kutyákkal találkozik, hogy csak barátságos kutyákkal bandázzon, nehogy baleset érje, mivel nála ez még nagyobb problémát okozhat.
Kérjük ennek fényében gondolják át az örökbefogadási szándékot, de egy kis odafigyelés mellett teljes értékű életet élhet, hiszen már van erről korábbi tapasztalatunk egy másik örökbeadott kutyánknál, akinél szintén fennáll a vérzékenység.
Tarhonya Pilisvörösváron ismerhető meg, érdeklődni iránta egy bemutatkozó levélben lehet a piliskutya@gmail.com címen. 💌

 

További képek Tarhonyáról

 

Megismerné, örökbe fogadná?

  Kérjük, írjon nekünk pár bemutatkozó sort arról, hogy leendő kedvence

  • Hova, milyen körülmények közé (lakás, kertes ház, kinti-benti, csak kinti) kerülne;

  • Ki lenne a családja: felnőttek, gyerekek, kisbaba, idős rokon;

  • Lenne-e társállat mellette (kutya, macska, nyúl, tengerimalac, stb.);

  • Milyen kutyás / macskás tapasztalata van a befogadóknak.

  Köszönjük előre is, hogy ezzel a kis bemutatkozással is megkönnyíti, hogy a megfelelő gazdihoz a megfelelő társat találjuk meg.