Lonci

LONCI

Azzal kezdeném, hogy Loncika korábbi rendkívül sanyarú sorsa ellenére első naptól kezdve kifogástalanul, tökéletes családtagként viselkedik nálunk, ideiglenes családtagként, nagy szeretetben, ahol jelenleg kinti-benti kutyaként éldegél és boldogan bandázik kutyapajtásával és velünk. Szerető örök-gazdiját keresi, akitől sok törődést és szeretetet kaphat, melyért cserébe elképesztően hálás tekintet és rengeteg puszi jár.
Ez a csinos, 3 év körüli maszkos sakál-forma kislány kifejezetten emberközpontú, ragaszkodó, bújós, csupa szeretet jelenség, aki nagyon igyekszik megfelelni a gazdi elvárásainak. Nehéz megállni, hogy ne mosolyogjon az ember, ahogy haptákba vágja magát, ha rászól az ember.
Elég aktív, nagyon okos, jól motiválható és nevelhető kutyus, aki nehéz korai éveinek dacára rendkívül nyitott a világra, minden közös akcióban örömmel részt vesz: szívesen sétál nagyokat, játszik, labdát apportíroz és borzasztóan tud örülni az emberek, és a kutya-barát társaságának, simogatásnak, figyelemnek, de egyáltalán nem tolakodó. Otthon mozgékony, de nem hiperaktív, kiegyensúlyozott viselkedést mutató kutya. Feleslegesen nem hangoskodik, de ha kint van és valaki a portához közelít, azt nem felejti el jelezni, azonban egyszerűen leállítható (nálunk a csengőt hónapokig kiválóan helyettesítette :).
Kertben, értékekben nem tesz kárt, viszont remekül leköti az ásásban és kerítés-bontásban időnként aktív kutyusunkat, mivel egész nap rajta csüng . Így mióta Lonci velünk él, kicsit mi is és a kertünk is fellélegzett. Igaz, az elöl hagyott papucsainkat néha megsétáltatja és bespájzolja a házikójába, de egyben hagyja :).
Idegen kutyákkal kezdetben bizalmatlan, bár láthatóan ők is igen érdeklik Loncit, de kezdeti izgalmát ugatással próbálja leplezni – e tekintetben is sokat fejlődött már, de még további türelmes szoktatásra van szükség. Nem rohanásban lévő cicával ritkán találkozott eddig, akkor azonban szinte tudomást sem vett róla. Kerti partin, 1-5 éves gyerekek, hangos zene és sok ember társaságára tesztelve van, remekül működött a kutya, csak a felügyelet nélkül hagyott ételekre jelentett némi veszélyt :)….”
3 év körüli, ivartalanítva, oltva, chippezve keresi új családját.

Pesthidekúton, a II. kerületben látogatható.

További képek

Tel:  06 30-944-2919  vagy piliskutya@gmail.com

Megismerné, örökbe fogadná?

  Kérjük, írjon nekünk pár bemutatkozó sort arról, hogy leendő kedvence

  • Hova, milyen körülmények közé (lakás, kertes ház, kinti-benti, csak kinti) kerülne;

  • Ki lenne a családja: felnőttek, gyerekek, kisbaba, idős rokon;

  • Lenne-e társállat mellette (kutya, macska, nyúl, tengerimalac, stb.);

  • Milyen kutyás / macskás tapasztalata van a befogadóknak.

  Köszönjük előre is, hogy ezzel a kis bemutatkozással is megkönnyíti, hogy a megfelelő gazdihoz a megfelelő társat találjuk meg.