Gerda, a mezei vadvirág

Gerda a mezei vadvirág

Vadvirág és mezei, mert anyja elvadultan ma is ott él, a mezőn, kölykeit ott hozta világra.
“Elvadult anyja mellett nőtt fel emberi érintés nélkül, szívében rettegéssel. ”
Mi igaz, mi nem a mendemondákból, mindenesetre a kis csapat élete nehezen indult.
“Egy félig összedőlt romos háznál vannak, ahonnan mint utóbb kiderült a gazda vagy aki ott lakott hat hétig holtan feküdt, senki nem vette észre. ”
A kölkök már szanaszét gurultak, nem voltak biztonságban.

Ekkor februárban a leggyengébb testvéreket szedték be sos, Bors őrmestert és Borsikát, Gerda és két testvére a mama mellett maradt még.Két tesó begazdisodott a mama mellől, Gerda sajnos még jó darabig vele maradt és eltanulta tőle a rettegést…

Gerda ideiglenes befogadónál: Nem jön ki a szék alól. Nem eszik. Nem csinál semmit.
“Ezen nem is néz ki olyan félősen, ez akár egy vidám kép is lehetne.. ”

Pedig a helyzet nem túl vidám.
Gerda retteg. SOS rehabra van szüksége.
“Gerda ma éjjel sokat sírt, huhogott ami nem lenne baj, de beindítja a többit és a kórus miatt a szomszédok reakciójától tartanak.
Sok minden függ a mai éjszakától. Kértem Ágit, aki a mezőn pátyolgatta menjen el látogatóba oldani a gyereket, mert bizony nehezen haladunk. Tegnap a házában lapított, ma a háztetőn, ami szerintem 1 lépés előre, mert kiváncsi. Reggel meglátogattam házikoszttal és vittem hámot. ”
“Rád sem mer nézni, elő sem jön, nem biztos, hogy valamit eszik.
Bár a kiváncsiság működik benne. Ha kint ül a kutyaház tetején és biztosan hallja a közeledő lépteket, nem bújik el, csak kisebbre húzza össze magát.
Leültem a székre és azért lesett rendesen, villogott a szemecskéje.”

Nem másolok be minden hozzászólást, napi élményt, nem rohant el, nem rettegett annyira, kinyílt, érdeklődött, stb, sok-sok napi küzdelem, sok ember munkája kellett hozzá.
“nézzük a jó oldalát. Nem pisilte össze magát (és Esztert) rémületében. ”
“Közeledbe sem jön, azt mondja Ági. Megeszi a kitett kaját, passz. ”

“Gerdával Ági elakadt.
Sajnos most már az elmúlt hetekben nem változott a helyzet.
Ági még sokszor a házából kaparja ki sétánál. Közelít és megy Ági felé, mint más kuitya, örömmel látszólag, aztán 2 méterre tőle megtorpan, begörcsöl és passz. Még mindig be-bepisil félelmében”
Pedig az egész család, ismerősök, mindenki Gerdát terápiázta náluk. Kicsi szőrmók rettegőgépecske

Ember közelsége, terápia, Népszigeti kutyaiskola következett. Beköltözött Timihez és falkájához.
“ha nem engedem elmenekülni és megsimogatom pár másodperc múlva ellazul, élvezi az érintést. ”
“Elhoztam Gerdát. Féltem, hogy a kiszállásnál gond lesz, de Ficere megoldotta a problémát. Beugrott Gerda mellé, énekelt neki és Gerda már mászott is ki a kocsiból. Egyből a kennelbe vittem.
Vágtam össze párizsit, de a kennelben nem merte elvenni, ezért kimentem a kennelből és a rácson át nyújtottam be úgy, hogy a lehető legtávolabb álltam a kenneltől és elfordultam. Elvette az első, második, harmadik…. falatot.
Picit később kivittem sétálni a kertbe egy hosszú zsinóron és séta közben is elfogadta a falatokat. Aztán beparázott és már nem kellett a falat. Sétálgattunk még, Frici udvarolt egy kicsit, aztán visszazártam a kennelbe. Kintről ismét elfogadta a falatokat.
jó a kezdet”
“Aztán a kezembe vettem egy kis tápos tésztát. Na hát azt nem tudta, hogy hogy kell elvenni, egyszer csak azt éreztem, hogy rágcsálja az ujjaimat , de aztán rájött, hogy ez más állagú kaja és nem az ujjaimat felfalva juthat hozzá. ”

“Néha odajött, megnyalta a kezem, úgy tűnt, kimondottan a simiért jön. Ha a Frici is ott áll, akkor könnyebben jön, de Frici nélkül is előfordul. Persze azért ezek csak kicsi apróságok, továbbra is fél, retteg, van hogy szépen követ a pórázon, aztán bepánikol és retteg tőlem, csak néz a nagy szemeivel.”

Kézből evett – kézből ehetett csak. Mindezek után elkezdett nyílni, rengeteg közös sétán volt, falkában bandázott, még a pocakját is mutatta Timinél. Volt kosara, haverja, játéka, fürdött is.
“Többnyire kinn lóg a nyelve, stresszel. Miután le lett zavarva az ágyamról és a Jenny foteljából, így a kutyakosár a biztos pont neki.
Ha megyek felé, van, hogy kiugrik és szalad a másik irányba, ha oda megyek, szalad vissza a kosárba. ”
“Azt elfelejtettem írni, hogy gyűjtöget. Ha látja, hogy pl. fekszem – ilyenkor nem vagyok annyira veszélyes , még a lábamat is meg meri szagolni… vagy ekkor vett szagmintát? – szóval elindul a szobába és behordja a hordott papucsaimat a kosarába.
Volt elöl egy használaton kívüli cipő is, azt megszimatolta, de nem kellett. Csak azokat a papucsokat gyűjtötte be, amikben volt még némi khmm lábszagocska ”
Sok mindent megtanult, tv-t, zajokat, lábtörlést, autózást, nagyon szépen autózott, embereket – messziről, a kutyalét bizonyos dolgait. Már fogadott el idegenektől is néha falatot.

Aztán eccer snaucert csináltunk belőle: :o)

Rengetegett bandázott


“Gerda egy erőszakos dög! Tegnap nem volt kecmec, simogatnom KELLETT!! Először csak odarohant, pucsított, majd ha nyúltam felé, elszaladt és ezt ismételgettük párszor.
Aztán odajött, pucsított, nyúltam felé….. éééés elfelejtett elugrani, ottmaradt, lehetett dögönyözni, simogatni. Ráadásul nem feküdtem, hanem a szőnyegen térdeltem. Ilyen helyzetben még soha nem volt ennyire bátor. Ha fekszem, akkor már-már szemtelenül követelőzik a reggeli simiért. Ma kiengedtem póráz nélkül a kertbe. Persze nem jött oda hozzám, de amikor behívtam őket, be mert rohanni a lábam mellett a lakásba.”
Mindent megpróbáltunk. Ő sokat tanult, chipszet enni, tv-zni, simit tűrni.

Jópár hete volt 2 gazdajelöltje is. Tudták milyen nehéz eset. Tegnap este elszökött.
Elütötték a 10-es úton.

Ott fenn az égi mezőn már nem kell senkitől sem rettegned.
Légy szabad mezei vadvirág !
Gerda Isten Veled !

További képek:

Megismerné, örökbe fogadná?

  Kérjük, írjon nekünk pár bemutatkozó sort arról, hogy leendő kedvence

  • Hova, milyen körülmények közé (lakás, kertes ház, kinti-benti, csak kinti) kerülne;

  • Ki lenne a családja: felnőttek, gyerekek, kisbaba, idős rokon;

  • Lenne-e társállat mellette (kutya, macska, nyúl, tengerimalac, stb.);

  • Milyen kutyás / macskás tapasztalata van a befogadóknak.

  Köszönjük előre is, hogy ezzel a kis bemutatkozással is megkönnyíti, hogy a megfelelő gazdihoz a megfelelő társat találjuk meg.