Blacky - Már gazdinál!

Blacky egyszínű fekete, kis termetű, tacskó-jellegű, súlya 10,5 kg, ivartalanított kan, körülbelül két éves lehet.
Nagy valószínűséggel autóból dobhatták ki. Pórázon húz, de elfogadhatóan viselkedik, ismeri az “ül”-parancsot, és nem idegen neki az autó sem. Szobatiszta, bár időnként – pl. ha megijed – megjelöli az ajtófélfát. Lakásban jól viselkedik, bár nálunk még nem volt hosszabban egyedül bezárva. Lehet, hogy a szeparáltságot nehezen viselné: ha a kertből be akar jönni, és nem nyílik azonnal az ajtó, nagyon keservesen tud sírni, vonyítani. Három hete van nálunk, nagy szeretetben, de még mindig nagyon fél a hirtelen mozdulatoktól, a felé irányuló bármilyen mozgástól, a hangosabb szótól: előző helyén nyilván sokszor bántották.
Megkapta az első oltásait (veszettség, kombinált), kapott kullancs-bolha-szúnyog ellenes tablettát (Nexguard Spectra) és féreghajtót is. Elkészült az oltási könyve és kapott chip-et. Az ivartalanítást elindítottuk, a műtét május 3-án lesz.
Olyan helyet keresünk neki, ahol némi kutyás tapasztalattal, nyugodt környezetben és nagy türelemmel tudnak vele foglalkozni, amíg ki nem alakul (vissza nem tér) az emberek iránti bizalma. (Nálunk a többi kutyával jól kijön, nagyokat kergetőznek, játszanak. Az unokáktól eleinte nagyon tartott, de a nap végére már hagyta magát megérinteni.) Mivel fiatal, nagy a mozgásigénye, kifulladásig képes rohangálni, kergetni a többieket, a lakásban is provokálja a birkózást, ha kialussza magát, már hajnalban jön-megy, játszana.
A cél nem az, hogy mielőbb megszabaduljunk tőle, hanem hogy a kutya és gazdája örömöt-boldogságot hozzanak egymás életébe.

Blacky közvetített kutya, érdeklődni felőle az alábbi email címen lehet: hamburger-bela@gmx.com.

 

Ő már új gazdira talált!

Szeretnénk hozzá hasonlóan minél több állaton segíteni. Ha teheti támogasson minke!

Támogatás ›