Közelgő programok, híreink, Élet a PBK házatáján :)

Kedves Barátaink, Segítőink, Támogatóink! 
Szépen tavaszodik, ezzel együtt teendőink, megjelenéseink is megsokasodtak.

Szeretettel meghívunk Benneteket most vasárnap, azaz március 25-én a „Kiskertpiac-üdv, tavasz!” című rendezvényre, melyen mi is ott leszünk egy mentett kutyusunkkal és vásári kézműves portékáinkkal: finom friss 2 és 4 lábúak részére sütött kekszekkel, húsvéti díszekkel, illetve a „Vacsorajegyeket” is be tudjátok itt szerezni ajándék gyanánt.
A bevétel, azaz az adományok100%-ban a Pilis-Budai mentett kutyák és macskák költségeit fedezik. Szerezd be nálunk a húsvéti ajándékod és támogasd a mentett állatainkat!
Köszönjük!
Időpont: 2018. március 25. 10.00-16.00
Helyszín: 1061 Bp., Paulay utca 33.

——————

Tudod, mi az a vacsorajegy? Ennek a kártyának a megvásárlásával jelképesen Te állod egy védencünk vacsoráját.
Ajándéknak is remek, egyedi, ha a szokványos csokitojás-csokinyuszi helyett/mellett meglepnél valakit. Ha érdekel írj a piliskutyaadomany@gmail.com címre!

———————

Szeretnénk minden kedves állatbarátnak kutyapuszikban gazdag, szép Húsvétot kívánni sok-sok szeretettel!
Tudjátok, élő állatot ajándékozni felelőtlenség, helyette inkább látogassatok el valamely rendezvényünkre, ahol jól megdögönyözhetitek a gazdira váró kutyáinkat.


——————-

Április 7-én ismét „Túrázz a Pilis-Budai Kutyamentőkkel” programunkra hívunk Benneteket Ági és Norbi vezetésével. 

Helyszín: szervezés alatt, de valahol Piliscsév közelében futtatjuk meg kutyáinkat, remélhetőleg már igazi meleg napsütéses-virágos-illatos tavaszi időben.
Pontos részletek később, illetve Egyesületünk facebook oldalán lesznek fent.
Időpont: 2018. április 7-én 9.30-tól gyülekezünk, 10.00-kor indul a közös séta.
A túra jellege: kb. 2 óra alatt normál sétatempóban teljesíthető könnyed kirándulás, a végén meglepetés falatokkal a 2 lábúaknak 🙂
Kutyával vagy anélkül, szeretettel látunk! Ha vállalnád, hogy valamely gazdikeresőnket megsétáltatod, kérlek emailben vagy telefonon egyeztessünk: 0630 364 -83-38
Ugyanitt érdeklődj, ha kérdésed van a túrával kapcsolatban.

Kedvcsinálónak egyik előző túránk: https://www.youtube.com/watch?v=stmCJrd6dss

——————

Április 21 szombaton örökbefogadó napot tartunk a Föld Napja rendezvény keretében. 
Lesznek örökbefogadható kutyusok, vásári kézműves portékákkal is készülünk, nagyon várjuk az érdeklődőket, esetleg az arra járó régebbi védenceinket 🙂

Helyszín: Budakeszi Vadaspark bejárata előtti sétány
Időpont: 2018. április 21 szombat, 10.00-14.00

———————-
Április 28-án rajthoz állunk mi is mentett kutyáinkkal a Hard Dog Race versenyen, gyertek szurkolni! A rendezvény a nézőknek ingyenes. 
Helyszín: Piliscsév, Motocross pálya
Pontos időpont: 2018. április 28. 8.00-18.00
Eseményről bővebb infók: https://harddograce.hu/esemeny/hdr-base-2/

———————–


Védenceinről is beszámolnánk pár mondatban, illetve sajnos ismét a segítségeteket kell kérnünk. 🙁

Február elején, éppenhogy gazdisodtak a Talvi testvérek (oltva, ivartalanítva mentek mind gazdihoz), máris a Sonka testvérekkel gazdagodtunk. Először csak 1 kicsi bukkant fel, majd kiderült, egy alomnyi staffordshire kölyök (Santana de Serra, Iberico, Joselito, Iberica Modena, Santana Norcia, Bellota, Parma és Serrano) szorult a segítségünkre de nagyon gyorsan.

Lelkes ideiglenes befogadók és Egyesületünk hathatós összefogásának az eredménye, hogy a mamakutyát felkutattuk és ivartalaníttattuk, illetve a kicsik közül jelenleg már csak ketten keresnek gazdit. Szintén oltva, ivartalanítva, mikrochippel ellátva mentek gazdihoz.

———————————-
Amiben a segítségeteket szeretnénk kérni, az Temprence kutyánk orvosi költségeinek a kifizetése. 
Az ő története a következő: Március elején egy Csobánka felé vezető út szélén az árokban fekvő, valószínű elgázolt kutyához hívtak minket. Gyorsan odaért Oszi. Pofi beköt, kutya pokrócba csavar, irány az állatorvos, sokktalanítás, majd állapotfelmérés, logisztika következett.
*logisztika: azaz hova tegyük, miután végzünk az orvosnál? Emitt a Kissonkák, amott a Bobojsza, nála a Bibi, nálam a Pele, nála a Katica…Nehéz ügy, de persze szorítani kellett neki is helyet.
Egyik csípője kiugrott, a másik hátsó mancsa szilánkosra törött… Nem tudott felállni, de úgy nézett ki, a gerince legalább nem sérült.
Megműttettük. A hátulját rendbe tették, azaz az egyik oldalon egy combcsont fejezést végzett, a másik oldalon a törött macsot “szerelte össze” az ügyes sebész. Így az elejére terhelt rá a kutya.. Itt jött az újabb feketeleves… Mint kiderült, az egyik mellső lábszár csontja is elrepedt, és az extra terheléstől szétnyílt, tehát ezt is műteni kell, nincs mese.
Temprence-nek ez a műtétje most pénteken lesz. Így szegénykének maradt 1 db ép lába. Az a nagy szerencséje, hogy a három sérüléséből egyik sem érinti a gerincet, illetve nagyon jók az esélyei a gyógyulásra, mert fiatal, szívós kiskutya.
Az orvosi számlák, mire elérünk a végére meghaladják majd a 150.000 ft-ot.
Ha tudsz, kérünk, járulj hozzá Temprence műtéti költségeihez! Az utalás közleményébe írd: „Temprence”. 

Adományodat a következő számlaszámra várjuk és előre is nagyon köszönjük!
Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete
CIB Bank 10701427- 49914203-51100005
Nagyon szépen köszönjük!

 

 

 

 

 

 

 

 

———————————-

Mindeközben örömmel értestünk mindenkit, hogy március 15-től elindítottuk ivartalanítási akciónkat, mellyel működési területünk állattartási kultúráját szeretnénk fejleszteni, azaz megelőzni a felesleges almok születését. Egyesületünk, közreműködik Dr. Varga Noémi piliscsabai állatorvossal és a Pilisvörösvári Állatorvosi Rendelő és Állatpatikával, melynek keretében azok a gazdik is megműttethetik kutyáikat, akiknek túl nagy költség lenne a teljes árat kifizetni. Egyesületünk átvállal a műtéti költségből, illetve a résztvevő állatorvosok is jelentős kedvezményt biztosítanak.

Bővebben az akciónkról itt olvashatsz: https://pilisbudaikutyasok.hu/kategoria/media-megjelenesek 

—————————

https://www.youtube.com/watch?v=GYslfgzOXH8
Ne feledjétek, közeledik az adó 1%-ának felajánlási időszaka. Ha tehetitek, kérjük gondoljatok védenceinkre, mert nagy szükségünk van az anyagi keretre a hatékony működésünkhöz! 
1% adószámunk: 18001044-1-13 

——————————–

Vigyázzatok négylábú kedvenceitekre, gyertek a programjainkra, kövessétek eseményeinket a facebook oldalunkon!

Mindenkinek egészségben gazdag tavaszt kívánunk, és reméljük, hogy találkozunk valamely programon!

Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesülete

2018. március 22.

Kérjük, segítsd munkánkat adód 1%-ával is, adószámunk: 18001044-1-13
+36 30 944 2919 | piliskutya@gmail.com www.pilisbudaikutyasok.hu
Levelezési cím: 2083. Solymár, PF.: 29.

 Facebook

Google+

Youtube

 


To unsubscribe
 click here, to edit your profile click here